HOME
Home » Kewangan » Inilah Rahsia Bisnes Aiskrim Jana Untung Besar Setiap Bulan

Inilah Rahsia Bisnes Aiskrim Jana Untung Besar Setiap Bulan

Posted at | Categorised in Kewangan

Akhir-akhir ni aku tengok ramai orang Pakistan, orang Bangla buat bisnes aiskrim ronda dengan motorsikal.

Ingat lagi masa zaman budak-budak dulu, ada seorang penjual aiskrim, Pak Yop namanya. Setiap hari akan ronda setiap kampung dengan basikal. di mana ada majlis kenduri kahwin di situlan Pak Yop “buka bisnes aiskrim” dia.

Untung ke buat bisnes aiskrim ni?

Inilah Rahsia Bisnes Aiskrim Jana Untung Besar Setiap Bulan

Sekarang ni ramai yang gila nak buat bisnes tapi tak tahu nak mula dari mana. Labur ribu-ribu buat modal, last last stok yang di beli simpan bawah katil.

Kenapa korang tak nak fikir ha? Kenapa bangla dan pakistan ramai yang jual aiskrim di negaraku yang tercinta ni? Bagi aku bisnes aiskrim ni paling sempoi. Walaupun dekat supermarket tu berlambak-lambak airkrim, tapi pasarannya tetap tidak tepu.

Cuma korang kena pandai tackle market!

Yang peliknya bisnes aiskrim ni tak payah nak cari cari orang. Nampak je tempat ramai orang, ko pasanglah tongkat motosikal ko tu, sekejap lagi berkerumunlah pelangan-pelanggan yang “kepingin” makan aiskrim.

Nampak tak? Daya tarikan aiskrim ni lain macam.

Baru-baru ni aku jumpa kawan sekolah yang dah 30 tahun tak jumpa. Borak punya borak baru aku tahu dia buat bisnes aiskrim di Klang. Korang boleh usha Aiskrim Lebai!

Income dia, wa cakap lu, konsisten 4 angka tiap bulan. Naik jelous aku dengar cerita dia.

Baru-baru ni pulak, aku nak buat kenduri kahwin anak. Macam-macam idea nak hidang apa sebagai supplement untuk tetamu. Pusing punya pusing isteri aku dah order RM700 aiskrim buatan sendiri dari kawan dia seorang cikgu tadika.

Huh? cikgu tadika buat bisnes airkrim? Untungnya pulak lipat kali ganda dari gaji cikgu tadika. Bijak cikgu ni, siap tanya lagi apa warna tema majlis kenduri kami, nak sutkan dengan warna tema. Canggeh tak?

Risik punya risik rupa-rupanya pada minggu tu bukan tempat kami jer yang order aiskrim dia, ada 4 lagi majlis yang sama jadikan aiskrim sebagai hidangan sampingan. Yang sadisnya tu, kamilah yang paling murah sekali. Yang lain semu main order ribu-ribu.

Zaman orang terpelajar ramai ni bukan senang nak cari kerja, ramai siswazah yang mengganggur. Jadi aku cadangkan korang bolehlah belajar bagaimana nak mula buat bisnes aiskrim ni dari orang yang berpengalaman.

Zaman moden ni tak payah susah-susah nak bayar mahal-mahal untuk attend kelas bisnes. Ramai je yang sedia bantu korang nak mula bisnes. Cuma terletak pada diri korang je, rajin belajar dan berani usaha lebih.

Boleh baca buku yang ditulis oleh Afiq Dato’ Rusly yang dah melatih lebih dari 15,000 orang usahawan dan bakal usahawan makanan untuk mulakan bisnes, termasuklah bisnes aiskrim.

Dapatkan ebook panduan jana pendapatan RM5K sebulan dengan bisnes aiskrim.

No comment for Inilah Rahsia Bisnes Aiskrim Jana Untung Besar Setiap Bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Related Post to Inilah Rahsia Bisnes Aiskrim Jana Untung Besar Setiap Bulan

Cara Menghasilkan Duit Dengan Menjadi Penulis Bebas

Inilah Cara Buat Duit Dengan Menjadi Penulis Bebas Yang Paling Mudah

Posted at

Buat duit dengan menjadi penulis bebas – Anda suka menulis dan ingin buat duit dari aktiviti penulisan? Jika jawapannya ya, jawapannya ialah dengan menjadi... Read More

Hutang Yang Terlampau Hingga Susah Nak Buat Loan Rumah

Hutang Yang Terlampau Hingga Susah Nak Buat Loan Rumah Tapi Wanita Ini Berjaya Simpan RM3K Sebulan Selepas Buat 4 Step Ini Sahaja

Posted at

Hutang yang terlampau hingga susah nak buat loan rumah, Tapi Wanita Ini Berjaya Simpan RM3000 Sebulan Selepas Buat 4 Step Ini Sahaja Pernah tak... Read More

Bagaimana Lelaki Ini Kumpul Deposit Rumah RM170K Dalam Masa Kurang 3 Tahun

Bagaimana Lelaki Ini Kumpul Deposit Rumah RM170K Dalam Masa Kurang 3 Tahun

Posted at

Bagaimana lelaki ini kumpul deposit rumah RM170K dalam masa kurang 3 tahun –  Panjang tajuk kali ini, mesti korang tertanya-tanyakan bagaimana nak kumpul deposit... Read More

Patut beli kereta dulu atau rumah dulu? Ini 4 perkara orang muda wajib tahu

Patut beli kereta dulu atau rumah dulu? Ini 4 perkara orang muda wajib tahu

Posted at

  Patut beli kereta dulu atau rumah dulu? – Korang dah graduate dan dah mula kerja? Tahniah atas usaha yang gila gila korang untuk... Read More

Cara Mudah Dapatkan Duit Di Internet Yang Terbukti Berhasil

Cara Mudah Dapatkan Duit Di Internet Yang Terbukti Berhasil

Posted at

Bagaimana cara mudah dapatkan duit di internet yang terbukti berhasil? Itulah bersoalan yang selalu bermain-main di fikiran setiap orang dan paling banyak pencarian di... Read More