HOME
Home » Kewangan » Cara Mudah Dapatkan Duit Di Internet Yang Terbukti Berhasil

Cara Mudah Dapatkan Duit Di Internet Yang Terbukti Berhasil

Posted at | Categorised in Kewangan
Bagaimana cara mudah dapatkan duit di internet yang terbukti berhasil?
Itulah bersoalan yang selalu bermain-main di fikiran setiap orang dan paling banyak pencarian di internet.
Anda mungkin seorang pelajar IPT, suri rumah atau seorang kakitangan kerajaan yang sudah mempunyai pendapatan setiap bulan tetapi masih ingin mencari pendapatan sampingan dari internet.

Sebenarnya anda tidak melakukan kesalahan kerana saya juga begitu.

Saya telah melakukan berbagai-bagai cara untuk mendapatkan duit namun kurang memberangsangkan, terpaksa berpanas berhujan, kadang-kadang terpaksa membanting tulang empat kerat. Jadi saya memutuskan memilih perbiagaan online yang mungkin dapat memberikan saya pendapatan tambahan yang lebih banyak.
Saya rasa anda adalah sebahagian dari orang seperti saya.
Namun saya saya nasihatkan supaya anda berhati-hati, mendapatkan duit dari internet bukanlah semudah yang disangkakan. Jika tidak berwaspada anda mungkin akan ditipu.

Jangan cepat percaya dengan perniagaan yang menjanjikan pendapatan yang lumayan dalam waktu yang singkat. Anda pasti terpedaya!

Tidak ada jalan mudah seperti itu

Sama seperti dunia perniagaan offline, anda harus bekerja bersungguh-sungguh dengan ilmu yang betul jika ingin mendapatkan duit dalam perniagaan online.

Dalam entri kali ini saya akan tunjukkan kepada anda beberapa cara mudah untuk mendapatkan duit dari internet yang terbukti berhasil.

Bukan hanya itu, anda juga akan ditunjukkan beberapa oarang yang telah berjaya mendapatkan wang dari internet secara pasif dan aktif.

Sebagai seorang newbie, sudah pasti anda akan tertanya-tanya…

Berapa banyak duit yang boleh saya dapat dari internet?
Saya tidak dapat menyatkannya dengan tepat. Namun ianya sangat bergantung kepada kemahuan, usaha dan pengorbanan yang sanggup anda lakukan untuk mendapatkan wang atau pendapatan dari internet.
Apakah perkara yang penting itu?
Ya, sangat-sangat penting, sama pentingnya jika anda mencari duit secara offline…
  • Adakah sesiapa yang mahu membayar jika anda bekerja dengan bersungguh-sungguh?
  • Adakah sesiapa yang mahu membayar jika anda bekerja sambil lewa?
Pasti tidak ada yang mahu mambayar anda jika anda hanya main-main dan tidak serius bukan??
Jika anda rasa mendapatkan wang dari internet itu mudah, anda telah melakukan kesilapan yang sangat besar. Anda harus bekerja keras dan bersungguh-sungguh jika ingin berjaya mendapatkan wang dari internet!

Bak kata pepatah “Jika tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya”!

Inilah yang harus anda tanamkan dalam fikiran anda. jangan mudah meyerah kalah, ketika menemui jalan buntu, berusahalah dengan cara lain.

Terlalu banyak jalan menuju kejayaaan. Jika anda gagal sekali, cuba lagi dan lagi hingga kejayaan datang kepada anda.
Anda harus ingat! Tidak cukup hanya mencari cara mendapatkan duit dari internet sahaja.

Anda harus memulakan usahanya sekarang juga!Di bawah ini saya berikan beberap idea untuk mendapatkan duit dari internet yang boleh anda cuba:

Cara Mendapatkan Duit Dari Internet Melalui Blogging

Cara Mudah Dapatkan Duit Di Internet Yang Terbukti Berhasil

Blogging adalah salah satu cara terbaik untuk mendapatkan wang dari internet keran aktiviti blogging boleh dilakukan walau anda tidak ada modal satu sen pun. Namun jika anda inginkan wang dengan segera, blog bukanlah jalan penyelesaiannya.

Membina blog itu sangat mudah, tetapi untuk mendapatkan ranking yang bagus di laman carian Google itulah yang sukar.

Mengapa perlunya mendapat ranking yang terbaik di laman carian?

“Supaya blog kita mendapat penggunjung atau trafik yang ramai”
Kenapa pula perlu ada pengunjung?
“Kerana jika tidak ada pengunjung tidak adalah duit yang boleh dihasilkan”

Itulah perinsip blog, sama macam premis kedai yang anda buka, tiada pengunjung tiadalah jualan. betul tak?

Kecualilah anda membuat blok berita seperti mynewshub.cc, tanpa mendapat ranking terbaik di laman carian pun, pengunjung tetap melawat laman itu.

Namun anda harus ingat, anda memerlukan modal yang besar untuk menghasilkan blog seperti itu.
Jadi untuk mendapatkan duit melalui blog anda harus berusaha keras dan tidak pernah menyerah kalah supaya blog anda beroleh kejayaan dan menghasilkan duit yang banyak.
“Adakah blog saya boleh berjaya?”
Tentu sekali!
Bukan duit sen sen sahaja yang bakal anda dapat, malah mungkin anda akan mendapat pendapatan 4, 5 angka jika bog anda telah brjaya.
Anda tidak yakin?
Lihat pendapatan blogger Ahmad Faizal pad bulan Mei 2014:

Mei 2014

  • Agenaffiliate.com – RM96.80
  • Ashadee.com – RM2386 (Ada yang masih lom bayar lagi..)
  • Jualan Kitab Teknik SEO Merah Jambu (Direct sales) – 12 sales x 120 – RM2400
  • Klikjer – RM168
  • Projek Affiliate lain-lain – RM887
  • H12-Media.com – 32.02 USD
  • Geniee – 4.09 USD
  • Elegant Theme Affiliate Program – 73.50 USD
  • Lazada Affiliate Program – RM68.80 (Open sales, lum confirm sales lagi)
  • Google Adsense – 271.50 USD
  • Advertorial tempatan – RM2650
  • Advertorial luar/banner/text link sales – 400 USD

Sumber: ahmadfaizal.com

Pendapatan ini lebih dari pendapatan guru baru lepasan ijazah, betul tak? Kebanyakannya pasif, tulis sekali dan dapat berkali-kali.
Walaupun sekarang, blogger ini agak jarang menulis entri baru, tapi blognya tetap menghasilkan wang setiap bulan.
Ya, itulah blogger. Pendapatannya tidak harus dipersoalkan, asalkan rajin berusaha dan memerah akal fikiran menulis artikel bermanafaat rezeki pasti datang mencari anda. Kata orang rezeki tak pernah salah alamat.
Formulanya! Jika anda ingin mendapatkan duit dari internet melalui blogging, anda perlu belajar membina blog.
“Tak Tahu Buat Blog? Klik Disini Untuk Belajar Buat Blog!”

Ops.. bukan hanya belajar membina blog, jika hanya membina blog wordpress, anda hanya perlukan 1 minit sahaja, tetapi anda harus belajar menjadi blogger yang berjaya.

 Di Malaysia telah ada blogger yang berjaya mendapat ribuan ringgit setiap bulan hasil dari aktiviti blogging. Untuk contoh anda boleh lawati blog denaihati.com. Anda boleh bayangkan berapa pendapatan blog ini sebulan dengan pengunjung puluhan ribu. Dengan kedudukan ranking Alexa 637K, rasanya blog ini sudah boleh memberikan pendapatan yang selesa kepada yang empunya.
Suatu ketika dulu pernah tersiar di akhbar blog redmummy.com mendapat duit besar dan glamour macam artis. Tengok cara gaya mereka menulis, pasti menarik minat advertiser untuk berikan job kepada mereka.
Baiklah sekarang mari kita bincang apakah cara boleh dapat duit dari internet melalui blog? Jika anda ada blog bererti anda ada stesen TV sendiri. Cuma stesen TV anda dijumpai orang atau tersorok dari dikunjungi sesiapa? Berusahalah menyerlahkan blog anda di mata enjen carian dan di mata manusia. Fahamkan?
 Gunalah teknik SEO yang diguna oleh pakar SEO Malaysia Hasrul Hassan. Kenapa saya sebut nama pakar SEO blogspot Malaysia Hasrul Hassan ni? Anda carilah sendiri, anda taipkan nama orang yang mahir bermain SEO ini di Google dan baca blog beliau. Kerana beliau adalah pakar SEO Malysia yang bekerja sepenuh masa mencari duit dari internet melalui blog 100%.

No comment for Cara Mudah Dapatkan Duit Di Internet Yang Terbukti Berhasil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Related Post to Cara Mudah Dapatkan Duit Di Internet Yang Terbukti Berhasil

Cara Menghasilkan Duit Dengan Menjadi Penulis Bebas

Inilah Cara Buat Duit Dengan Menjadi Penulis Bebas Yang Paling Mudah

Posted at

Buat duit dengan menjadi penulis bebas – Anda suka menulis dan ingin buat duit dari aktiviti penulisan? Jika jawapannya ya, jawapannya ialah dengan menjadi... Read More

Inilah Rahsia Bisnes Aiskrim Jana Untung Besar Setiap Bulan

Inilah Rahsia Bisnes Aiskrim Jana Untung Besar Setiap Bulan

Posted at

Akhir-akhir ni aku tengok ramai orang Pakistan, orang Bangla buat bisnes aiskrim ronda dengan motorsikal. Ingat lagi masa zaman budak-budak dulu, ada seorang penjual... Read More

Hutang Yang Terlampau Hingga Susah Nak Buat Loan Rumah

Hutang Yang Terlampau Hingga Susah Nak Buat Loan Rumah Tapi Wanita Ini Berjaya Simpan RM3K Sebulan Selepas Buat 4 Step Ini Sahaja

Posted at

Hutang yang terlampau hingga susah nak buat loan rumah, Tapi Wanita Ini Berjaya Simpan RM3000 Sebulan Selepas Buat 4 Step Ini Sahaja Pernah tak... Read More

Bagaimana Lelaki Ini Kumpul Deposit Rumah RM170K Dalam Masa Kurang 3 Tahun

Bagaimana Lelaki Ini Kumpul Deposit Rumah RM170K Dalam Masa Kurang 3 Tahun

Posted at

Bagaimana lelaki ini kumpul deposit rumah RM170K dalam masa kurang 3 tahun –  Panjang tajuk kali ini, mesti korang tertanya-tanyakan bagaimana nak kumpul deposit... Read More

Patut beli kereta dulu atau rumah dulu? Ini 4 perkara orang muda wajib tahu

Patut beli kereta dulu atau rumah dulu? Ini 4 perkara orang muda wajib tahu

Posted at

  Patut beli kereta dulu atau rumah dulu? – Korang dah graduate dan dah mula kerja? Tahniah atas usaha yang gila gila korang untuk... Read More