HOME
Home » Bantuan » Ziarah Kelab Kebajikan Dan Sukarelawan Sosial Skuad Kedah

Ziarah Kelab Kebajikan Dan Sukarelawan Sosial Skuad Kedah

Posted at | Categorised in Bantuan

 Ziarah Kelab Kebajikan Dan Sukarelawan Sosial Skuad Kedah

 Ziarah Amal Kelab Kebajikan Dan Sukarelawan Sosial Skuad Kedah
Menziarah keluarga kehilangan anak sulong lemas di taliair

-Kehilangan..
Kerisauan ibu bila anaknya tidak pulang selepas keluar bekerja pada 8 Mei lalu..rupanya satu kehilangan besar buat keluarga ini apabila dimaklumkan oleh pihak polis tentang kematian anak sulongnya Allahyarham Mohd Shukur pada jam 12 tengahari , 9 Mei.Arwah dipercayai lemas di sebuah taliair.

“7/5 ari tu sebelum pergi kerja , arwah ada mintak maaf kerana tak dapat bagi duit belanja kat makcik dan adik2 dia…memang bersungguh2 arwah mintak maaf ” – Pn Hamidah sambil sebak menceritakan kepada krew kami dari Skuad Kedah yang mengunjunginya bagi tujuan ziarah dan menyampaikan sedikit sumbangan di rumahnya di Kg Simpang Tiga Merbok dekat sini.

-Keluarga..
En Zakaria dan Pn Hamidah kini tinggal bersama 5 anaknya yang lain masing2 3 masih bersekolah dan 2 lagi telah habis belajar .Turut tinggal bersama mereka adalah ibu Zakaria seorang wargaemas berusia 80 tahun.

Zakaria bekerja disebuah kilang dengan pendapatan RM900 sebulan manakala isterinya membuat dan menghantar kuih ke MRSM Merbok setiap hari.
Anak keduanya Mohd Shukri walaupun telah berusia 22 tahun namun tidak mampu untuk kerja berat dan hanya membantu kerja2 ringan dikampung kerana sejak kecil mengidap epilepsy.

Mereka yang ingin meringankan beban keluarga ini boleh hulurkan sumbangan ke akaun Puan Hamidah
BANK ISLAM 0202 0020 2176 46
Hamidah Binti Ishak

‪#‎TogetherWeHelp‬
Krew Ke Lokasi : Natipah Abu , Elia , Mazura , Syima , Mahani
Skuad Kedah ( WA 017 583 7643)

PS: Laporan ini disalin terus dari facebook  Kelab Kebajikan Dan Sukarelawan Sosial https://www.facebook.com/kelssmalaysia.  Jika anda ingin membuat sumbangan, sila lawati laman facebook kelab tersebut.

No comment for Ziarah Kelab Kebajikan Dan Sukarelawan Sosial Skuad Kedah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Ziarah Kelab Kebajikan Dan Sukarelawan Sosial Skuad Kedah

Inilah Amal Jariah Terbaik Buat Orang Yang Telah Mati

Inilah Amal Jariah Terbaik Buat Orang Yang Telah Mati

Posted at

 Inilah Amal Jariah Terbaik Buat Orang Yang Telah Mati  Saad ibn Ubadah r.a berkata; “ Ya Rasulullah, ibuku  Ummu Saad telah meninggal dunia, apakah amal... Read More

Bantu Adik Qayyum Mengidap Sakit Bengkok Tulang Belakang

Bantu Adik Qayyum Mengidap Sakit Bengkok Tulang Belakang

Posted at

Bantu Adik Qayyum Mengidap Sakit Bengkok Tulang Belakang Mari kita BANTU anak ini, namanya Qayyum, berumur 7 tahun dilahirkn kembar..(tak ingat pula nama kembarnya)... Read More

ADIK QISYA PERLUKAN RM160K Untuk Pemindahan Hati

Posted at

ADIK QISYA PERLUKAN RM160K Untuk Pemindahan Hati ADIK QISYA PERLUKAN RM160K Untuk Pemindahan Hati Kota Bharu- “Abah ngan mama nak adik sembuh,nak adik dapat membesar... Read More