HOME
Home » Tips » Rahsia Sebenar SEO Jana Income Dengan Blog

Rahsia Sebenar SEO Jana Income Dengan Blog

Posted at | Categorised in Tips

Rahsia Sebenar SEO Jana Income Dengan Blog

Rahsia Sebenar SEO Jana Income Dengan Blog bukan lagi perkara mitos yang harus diabaikan.  Dalam suasana ekonomi yang meruncing, setiap hari harga barangan naik dan tak turun-turun apa kah alternatif yang anda ada yang paling mudah utuk anda jana income dengan blog.

Benar bukan mudah untuk anda jana income dengan blog, ianya memerlukan pengorbanan yang bukan sedikit dari segi masa dan kerativiti anda.  Namun sekali anda telah berjaya menguasai Rahsia Sebenar SEO Jana Income ini, anda akan tersenyum menikmati pendapatan pasif yang berpanjangan.

Benar juga saya menduplikasi tajuk Rahsia Sebenar SEO Jana Income Dengan Blog ini dari blog tersohor Hasrul Hasan sebagagai contoh Blogger Terbaik Malaysia yang telah berjaya melepasi ujian kritikal dalam mombongkar rahsia sebenar SEO iaitu tajuk asalnya Rahsia Sebenar SEO Jana Income.

Nah, saya nak tanya anda, apabila seseorang inginkan sesuatu maklumat, panduan, tips atau petua, ke manakah mereka akan pergi?  Adakah mereka akan ke perpustakaan, ke pejabat-pejabat berkenaan, facebook atau mencari di laman carian Google?

Tentu sekali majoritinya ke laman carian Google bukan?  Bayangkan jika anda menulis tentang sesuatu tajuk penting dan keyword yang anda tulis itu berada di ranking pertama di laman pertama laman carian Google, pasti anda akan mendapat limpahan pengunjung yang dipanggil trafik organik.

Selain anda menuli mengikut 5 Konsep Tajuk Artikel Blog Yang Mampu Menarik Perhatian Pembaca menulis artikel menggunakan teknik SEO juga penting.

Rahsia Sebenar SEO Jana Income Dengan Blog

Rahsia Sebenar SEO Jana Income Dengan Blog

Lihat contoh di atas di mana keyword trafik organik dari blig ini berada di ranking pertama di laman carian Google, jika seseorang menaipkan keyword Rahsia Trafik Organik sudah pasti mereka akan menemui blog ini.  Demikian juga jika mereka menaip Rahsia Sebenar SEO Jana Income blog HasrulHassan.com berpeluang mendapat trafik organik yang berkualiti kerana hanya orang yang benar-benar inginkan maklumat tentang Teknik SEO Jana Income yang akan membuat carian keyword ini.

Bayangkan jika seseorang yang ingin memulakan bisnes air balang dan dahagakan maklumat dan rahsia bagaimana nak memulakan bisnes air balang yang sebenar, dan anda telah menulis panduan tersebut dan menjualnya dalam bentuk ebook.  Sudah pastilah ebook panduan bisnes air balang anda akan mendapat pembeli yang menyerah diri.

Tahukah anda bisnes air balang suatu bisnes kecil yang boleh menjadi bisnes besar? Bayangkan  “Kalau dengan hanya menjual 3 balang air sahaja dah boleh dapat RM7,000… Maka, kalau saya jual 15 balang air, saya mungkin boleh dapat RM35,000!”

Oppss… saya dah keluar tajuk kerana teruja dengan keuntungan yang boleh diperolehi dari bisnes air balang! Memang hebat aura bisnes air balang ni.

Sekali lagi saya bersetuju dengan Pakar SEO Malaysia Hasrul Hassan ini, untuk berada di top ranking enjin carian Google bukanlah nasib semata-mata.  Anda haruslah menguasai teknik-teknik SEO yang berkuasa tinggi menaikkan ranking blog di enjin carian Google.

Teknik SEO blogger atau blogspot dan wordpress juga berbeza.  Samalah seperti anda memandu kereta Mercedes-Benz dan BMW, kedua-duanya mempunyai ciri-ciri yang berbeza walaupun untuk kegunaan yang sama.

Dengan menguasai teknik SEO yang betul, anda akan mendapat dua keuntungan iaitu dapat menempatkan artikel anda berada di top enjin carian dan dalam masa yang sama dapat meningkatkan pendapatan pasif online tanpa anda sedari.

No comment for Rahsia Sebenar SEO Jana Income Dengan Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Rahsia Sebenar SEO Jana Income Dengan Blog

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Harganya Mahal

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Mahal

Posted at

Anda pernah mendengar kepala angin? Eh.. bukan, bukan… Kepala Kain, Jeans Kepala Kain. Jika anda seorang peminat jeans tegar pasti anda teruja untuk mendapatkan... Read More

Tips untuk Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

Posted at

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging – Jika anda tak pernah memikirkannya, inilah yang saya nak beri tahu anda blogging adalah adalah suati... Read More

Manafaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Posted at

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah  – Ramai yang tahu keenakan kopi sebagai minuman lazat yang mampu menghilangkan mengantuk. Tapi tahukah anda tidak ramai yang tahu manfaat... Read More

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Posted at

Ramai remaja yang menghadapi masalah hilangkan parut jerawat pada wajah mereka. Berhati-hati apabila menggunakan ubat yang dibeli dari kedai yang mengandungi bahan kimia berbahaya.... Read More

Cara Meningkatkan Traffic Organik

13 Cara Meningkatkan Traffic Organik Dengan Cara Yang Beretika

Posted at

Cara Meningkatkan Traffic Organik – Jika anda mempunyai produk yang terbaik, anda akan kecewa kerana tidak dapat dijual kerana tidak ada orang yang tahun... Read More