HOME
Home » Tips » Nikmati 7 Tempat Percutian Paling Menarik, Best Jadi Tempat Bulan Madu!

Nikmati 7 Tempat Percutian Paling Menarik, Best Jadi Tempat Bulan Madu!

Posted at | Categorised in Tips

Nikmati 7 Tempat Percutian Paling Menarik, Best Jadi Tempat Bulan Madu!

Andai keterneraman jiwa dan ketenangan fikiran yang diimpikan, anda perlu meluangkan sedikit masa untuk pergi bercuti. Kesibukan kerjaya yang dilalui setiap hari harus diketepikan sementara waktu.

Manjakan diri dan mata dengan menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan yang anda impikan sekian lama. Skrin komputer yang membosankan haruslah anda jauhi sementara waktu.

Terlalu banyak tempat percutian paling menarik yang boleh anda jelajahi, namun jika ingin berada jauh sedikit dari kehidupan biasa, boleh Nikmati 10 Tempat Percutian Paling Menarik yang berada di negara seberang. Bukan sedikit orang kita yang ke sana untuk melepaskan stress yang mencengkam.

Apatah lagi pasangan yang akan mendirikan mahligai bahagia, bolehlah meninjau-ninjau destinasi bulan madu yang mungkin sekali seumur hidup.

7 Tempat Percutian Paling Menarik

7. Menakluki Pergunungan Rinjani pilihan berani mencabar diri. Perjalanan pendakian dan keindahan alamnya buatkan anda tak boleh lupa

Tempat Percutian Paling Menarik

ayobuka.com

Pertama kali menjejakkan kaki di pulau Lombok pun anda telah terasa nikmat pendakian ke Gunung Rinjani. Keindahan yang berbagai-bagai sepanjang perjalanan pendakian membuatkan anda sukar melupakannya. Keletihan semasa mendaki akan hilang lenyap seketika anda terlihat kawah Segara Anak yang mengasyikkan dengan pandangan yang tak puas-puas.

Dengan kenderaan pacuan 4 roda, pendakian anda menjadi lebih mudah Menjelajah Tanpa Batas ianya menjadi tidak mustahil lagi.

6. Syurga dunia Pulau Derawan yang harus masuk dalam wish list anda. menghabiskan masa bersama tersayang menjadikan hidup anda tenang

Tempat Percutian Paling Menarik

Sesuatu yang tak tergambarkan keindahannya, menikmati panorama keindahan matahari terbit dan matahari tenggelam, di sinilah tempatnya. Pulau Derawan tidak akan mengecewakan anda sebaik saja menjejakkan kaki ke pulau ini. Bersegeralah ke kalimantan Timur memburu kenikmatan keindahan alam ciptaan Ilahi.

5. Menikmati terik matahari dan angin nyaman di Pulau Gili Nanggu akan membuatkan anda bahagia seketika. Ditemani sidia tesayang, makin menambah tentramnya jiwa

Nikmati 10 Tempat Percutian Paling Menarik, Best Jadi Tempat Bulan Madu!

Ketika bersantai di kepulauan Lombok, anda tak perlu ragu-ragu menjadikannya destinasi bulan madu. Dengan perkhidmatan speed boat, dengan pantas anda boleh sampai ke sini. Keindahan Gili Nanggu dan suasana romantis, sukar dipisahkan. Persisiran pantainya yang damai tidak akan pernah gagal untuk memanjakan diri dan mencuci mata dek kesegaran dan keindahannya.

Email : reservation@gilinanggu.com

Lombok :
Tawun West Sekotong – West Lombok
Phone : (+62-370) 623 783
Mobile : +62-81237972299, +62-87864582020
Fax : (62-370) 623 771
Contact Person : Mr. Wayan Riva, Mr. Abdullah Siregar (Dull)

Jakarta :
Jl. Gunung Sahari 2 No.12B, Jakarta Pusat 10610
Phone : (62-21) 42 66 002
Fax : (62-21) 42 66 020

4. Jadikan Pantai Ora tempat melepaskan penat lelah bekerja. Anda hanya perlu duduk berihat di bwah pokok kelapa dan bermain air di pantai dengan penuh ketenangan.

10 Tempat Percutian Paling Menarik

piknikasik.com

Keindahan Pantai Ora sinonim dengan Maldives yang sangat terkenal itu. Lokasinya di Pulau Seram dalam daerah Maluku, tak akan membuat anda rasa puas untuk menikmati keindahan alam semulajadinya. Menyelusuri persisiran pantai yang sejernih kristal airnya membuatkan anda rindu untuk meninggalkannya.

Sofitel Moorea Ia Ora Beach Resort

HOTEL CONTACT
Phone:(+689)40551212
Fax:(+689)40551200
Mail:H0566@sofitel.com

3. Percutian seolah-olah di pulau milik sendiri semasa menjelajahi Pulau Nusa Pombo. Bestnya…

10 Tempat Percutian Paling Menarik

Menikmati dasar lautnya yang indah tidak akan habis walaupun dalam tempoh sebulan. Maluku dikelilingi ribuan pulau dengan keindahan semula jadi yang unik. Nusa Pombo salah sebuah pulau yang wajib anda terokai! Ikan-ikan unik dan terumbu karang yang cantik menantu kunjungan anda!

2. Matamu akan dimanjakan oleh kebiruan air di sepanjang pantai Tanjung Tinggi, Belitung. kejernihan airnya buatkan hati merasa terpesona.

Nikmati 10 Tempat Percutian Paling Menarik, Best Jadi Tempat Bulan Madu!

www.bobocantik.com

Keunikan pantai yang dihiasi lanskap batu-batu besar dan kejernihan air yang sangat menghiburkan hati. Ketenangan terasa ketika mata terpukau oleh kejernihan air yang biru kehijauan. Menjadi rebutan taukey filem membuat pengambaran di sini. Pantai ini bernama Tanjung Tinggi di daerah Belitung, Indonesia.

Berilah kesempatan pada dirimu menikmati keindahan Tempat Percutian Paling Menarik yang terletak di pantai Barat Pulau Sumatera ini, walupun sekali dalam seumur hidup.

1. Bukan hanya berenang-renang di dasar lautnya, pulau-pulau di Karimun Jawa wajib anda explore satu persatu.

Nikmati 10 Tempat Percutian Paling Menarik, Best Jadi Tempat Bulan Madu!

 

Gugusan pulau yang terdapat di utara Pulau Jawa tidak puas rasanya jika dijelajahi dalam masa sehari. Hamparan air laut yang jernih, sejernih kristal membuatkan hati teruja melihat keindahan terumbu karang yang melambai-lambai. Bila lagi anda boleh menikmati berenang bersama ikan yu tanpa bimbang digigit? Inilah masanya…

No comment for Nikmati 7 Tempat Percutian Paling Menarik, Best Jadi Tempat Bulan Madu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Nikmati 7 Tempat Percutian Paling Menarik, Best Jadi Tempat Bulan Madu!

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Harganya Mahal

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Mahal

Posted at

Anda pernah mendengar kepala angin? Eh.. bukan, bukan… Kepala Kain, Jeans Kepala Kain. Jika anda seorang peminat jeans tegar pasti anda teruja untuk mendapatkan... Read More

Tips untuk Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

Posted at

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging – Jika anda tak pernah memikirkannya, inilah yang saya nak beri tahu anda blogging adalah adalah suati... Read More

Manafaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Posted at

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah  – Ramai yang tahu keenakan kopi sebagai minuman lazat yang mampu menghilangkan mengantuk. Tapi tahukah anda tidak ramai yang tahu manfaat... Read More

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Posted at

Ramai remaja yang menghadapi masalah hilangkan parut jerawat pada wajah mereka. Berhati-hati apabila menggunakan ubat yang dibeli dari kedai yang mengandungi bahan kimia berbahaya.... Read More

Cara Meningkatkan Traffic Organik

13 Cara Meningkatkan Traffic Organik Dengan Cara Yang Beretika

Posted at

Cara Meningkatkan Traffic Organik – Jika anda mempunyai produk yang terbaik, anda akan kecewa kerana tidak dapat dijual kerana tidak ada orang yang tahun... Read More