HOME
Home » Tips » Merebut Peluang Sumber Pendapatan Dari Blog

Merebut Peluang Sumber Pendapatan Dari Blog

Posted at | Categorised in Tips

Salam sejahtera, ramai yang tidak tahu dan tidak percaya, internet boleh menjadi satu sumber pendapatan sampingan yang lumayan jika kena dengan caranya. Ramai juga yang teringin dan teruja untuk membina pendapatan tambahan dari internet teruama melalui blog. mereka berusaha keras merebut peluang sumber pendapatan dari blog yang sentiasa terbuka di depan mata.

Saya bukanlah seorang yang sangat berjaya dalam dunia blogging dan mungkin tidak layak untuk memberikan tip-tip bagaimana merebut peluang pendapatan dari blog. Jika anda buat sedikit kajian, blog ini tidaklah mempunyai trafik yang tinggi.

Namun melalui beberapa blog lain saya berjaya membina sumber pendapatan yang sederhana, melalui penulisan yang bermula sebagai hobi dan main-main sahaja.

Internet adalah teknologi yang sangat power. Jadi adalah sangat merugikan jika anda tidak nampak teknologi ini memberikan peluang yang sangat luas untuk mencipta pendapatan anda sendiri.

Merebut Peluang Sumber Pendapatan Dari Blog

Merebut Peluang Sumber Pendapatan Dari Blog

Saya telah bermula dari tahun 2009 sembilan lagi. Mula belajar membina blog WordPress dari seorang Internet Marketer terkenal waktu itu, saudara Zulfadli, kemudian saya membeli ebook bertajuk Raja Adsense tulisan tuan Mohd Shamsuriyadi.

Dari situlah saya mula mengenali peluang menjana pendapatan dari blog. Panduan Raja Adsense ini sangat lengkap dan menggunakan bahasa yang sangat mudah difahami.

Selain dari program pengiklanan Google Adsense ada banyak lagi peluang membina sumber pendapatan yang boleh anda sertai.

Menjual Kemahiran Diri – Cuba lihat ke dalam diri sendiri. Apakah kemahiran yang yang anda ada? Anda pandai menjahit, misalnya. Tuliskan tentang kemahiran menjahit anda itu ke dalam blog. Beri tips bagaimana menjahit tudung untuk si comel dan cara-cara memakainya, sebagai contoh. Jika ada yang berminat mereka akan menempah dari anda.

Menjual Produk Digital – Tahukah anda sebenarnya terdapat banyak produk digital atau software di internet yang boleh anda jual dan mendapat komisen darinya.

Menjual produk Fizikal – Tahukah anda sekarang ini ramai yang berjaya membina Sumber Pendapatan dengan menjual produk fizikal melalui blog, seperti produk kecantikan, menjual tudung dan pakaian.

Menjual Servis Dan Perkhidmatan – Terpulang kepada kemahiran anda, sebenarnya anda boleh menjual berbagi-bagai servis dan perkhidmatan. Sebagai contoh mengajar pelajar-pelajar yang ingin mengambil peperiksaan MUET yang sangat penting menentukan samada seseorang itu layak ke IPT atau tidak. Jadi Peluang Sumber Pendapatan terbuka untuk anda.

Memaparkan Iklan Di Blog – iklan yang terpapar di blog bukan sahaja untuk hiasan dan memenuhkan ruang kosong di halaman blog. Tetapi ia merupakan salah satu Sumber Pendapatan Dari Blog. Tidak ramai usahawan yang mampu beriklan di stesen-stesen TV kerana terlalu mahal, jadi sebagai alternatif, blog menjadi pilihan mereka. Ini kerana paparan iklan di blog lebih lama dan sangat murah.

Ini sebahagian kecil dari peluang buat duit di internet, jadi jangan bertangguh lagi untuk merebut peluang sumber pendapatan dari blog ini. Kerana selain dari kosnya yang murah berbanding dari perniagaan lain, ianya juga mempunyai peluang yang tidak terhad.

No comment for Merebut Peluang Sumber Pendapatan Dari Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Merebut Peluang Sumber Pendapatan Dari Blog

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Harganya Mahal

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Mahal

Posted at

Anda pernah mendengar kepala angin? Eh.. bukan, bukan… Kepala Kain, Jeans Kepala Kain. Jika anda seorang peminat jeans tegar pasti anda teruja untuk mendapatkan... Read More

Tips untuk Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

Posted at

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging – Jika anda tak pernah memikirkannya, inilah yang saya nak beri tahu anda blogging adalah adalah suati... Read More

Manafaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Posted at

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah  – Ramai yang tahu keenakan kopi sebagai minuman lazat yang mampu menghilangkan mengantuk. Tapi tahukah anda tidak ramai yang tahu manfaat... Read More

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Posted at

Ramai remaja yang menghadapi masalah hilangkan parut jerawat pada wajah mereka. Berhati-hati apabila menggunakan ubat yang dibeli dari kedai yang mengandungi bahan kimia berbahaya.... Read More

Cara Meningkatkan Traffic Organik

13 Cara Meningkatkan Traffic Organik Dengan Cara Yang Beretika

Posted at

Cara Meningkatkan Traffic Organik – Jika anda mempunyai produk yang terbaik, anda akan kecewa kerana tidak dapat dijual kerana tidak ada orang yang tahun... Read More