HOME
Home » Tips » Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Posted at | Categorised in Tips

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah  – Ramai yang tahu keenakan kopi sebagai minuman lazat yang mampu menghilangkan mengantuk. Tapi tahukah anda tidak ramai yang tahu manfaat kopi untuk kecantikan wajah.

Kopi tidak sahaja bermanfaat untuk diminum, tetapi juga sangat membantu untuk mendapat kecantikan kulit wajah, rambut dan banyak lagi. Ianya mengandungi bahan-bahan seperti asid buah, asid organik, lemak, alkaloid, mineral, potasium, magnesium dan zat besi yang bermanafaat untuk menambahkan kecantikan kulit dan wajah.

Bagi anda yang nak tahu bagaimana manfaat kopi untuk kecantikan wajah silakan baca entri ini sehingga habis.

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah

– Mencegah dan mengurangkan kedutan pada kulit
– Menjadikan kulit lebih halus dan gebu
– Menghalang tumbuhnya jerawat
– Melembabkan kulit
– Menolong menghapuskan sel kulit mati
– Menghapuskan bau badan
– Menghapuskan selulit
– Menutralkan kulit yang menjengkelkan
– Menambah nutrisi pada kulit

Setelah mengetahui manfaat kopi untuk kecantikan kulit dan wajah jom kita lihat bagaimanakah caranya untuk menggunakan kopi dengan betul.

Kopi Bermanfaat Menyegarkan Kulit Wajah

Bancuh secawan kopi dan simpan di dalam peti sejuk sehingga beku. Setelah beku, keluarkan dan gunakan ketulan ais tersebut untuk mengusap pada bahagian wajah seperti mana anda menggunakan lotion. Kemudian cuci menggunakan air biasa, anda akan merasa segar dan nyaman.

Membangkitkan Seri Wajah Dengan Kopi

Sediakan 3 sudu besar kopi di campur dengan 1 sudu besar susu masam, satu sudu teh madu dan telur mentah, kacau sehingga ia menjadi likat. Setelah sebati, oleskan ke wajah anda seperti scrub. Picit-picitkan keseluruh wajah dengan perlahan dengan gerakan memusing, biarkan sebentar sehingga ia agak kering. Setelah kering, basuh dengan air sejuk biasa dan keringkan dengan membuat tepukan lembut dan perlahan di wajah. Semoga wajah anda akan berseri-seri.

Khasiat Kopi Dalam Menegangkan Kulit

Basuh muka dengan kain lembut yang telah direndam dalam air kopi yang telah dibancuh. Dengan melakukan aktiviti ini seberapa kerap yang boleh akan menegangkan kulit wajah, bukan itu sahaja malah ianya boleh memutihkan kulit wajah dan badan anda.

Khasiat Kopi Untuk Melangsingkan Tubuh

Sebelum menggunakkan kopi sebagai pelangsing, bersihkan diri anda kemudian “balutkan” tubuh anda dengan serbuk kopi yang ditumbuk kasar, gosok perlahan-lahan sebagai scrub. Mengikut kebiasaan di India, aktiviti ini dapat melangingkan badan jika ianya dilakukan dengan secara berterusan kerana bahan kafein yang terdapat dalam kopi boleh memecahkan sel-sel lemak.

Baca juga:

10 Manfaat Penting Pisang Untuk Kesihatan Masih Ramai Yang Tak Tahu

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Kopi Sebagai Bahan Urutan

Campurkan serbuk kopi dengan butter atau mentega biasa, setelah itu urut perlahan-lahan keseluruh badan hingga rata. Dengan melakukan urutan ini dapat menghaluskan kulit, menjaga kesihatan kulit, melembapkan kulit serta melambatkan penuaan.

Khasiat Kopi Menghilangkan Parut Di Wajah

Inilah satu penemuan baru yang menggemparkan! Rupa-rupanya kopi juga berkhasiat untuk menghilangkan parut, bukan parut yang biasa-biasa, tetapi parut yang tebal hitam. Jika menggunakan kaedah biasa tidak mungkin ianya boleh ditanggalkan.

Parut-parut tebal di wajah akan membuatkan anda rasa tidak selesa, rendah diri dan hilang keyakinan diri. Buruk sekali jika terdapat parut pada badan, malah ianya memalukan sangat-sangat!

Inilah yang saya nak beri tahu, seorang adik comel yang dulunya mempunyai parut kasar dan besar di muka dan selalu menyembunyikan diri, kini telah mengembalikan semula keyakinan dirinya dan tidak kedekut untuk menceritakan rahsia dia berjaya menghilangkan parut-parut kasar dalam masa 31 hari sahaja.

menghilangkan parut-parut kasar dalam masa 31 hariParut Pudar Jerawat Kecut

Bukan setakat itu sahaja, lihat ramai lagi yang gembira berjaya menghilangkan parut dan MEMUSNAHKAN jerawat yang memalukan!

menghilangkan parut dan MEMUSNAHKAN jerawat

Semalam apply kat jerawat asben zila, jerawat baru tumbuh ada nanah. Bangun tadi, nanah tu DAH TAK ADA, jerawat pun kecut… mak aii…!! 

Yang lebih parah lagi bila anak kena chicken pox. Gatalnya Ya Rabbi… kulit rasa panas, tak selesa dan rimas anak kesayangan anda tu. Yang membimbangkan tentang parut yang gatal tu tak mahu hilang-hilang, walau pun ada macam-macam petua orang dulu-dulu tapi susah sangat nak apply, nak masuk hutan semak cari daun mambu, dan macam-macam lagi yang memerlukan masa.

Kesian kan…?

Tapi rupa-rupanya ada cara mudah nak hilangkan parut dan gatal tu semua, cuma gunakan produk kopi ni jer…

Selepas sebulan semua parut yang mengerutu dah hilang sepenuhnya.

Wah.. wah.. wahhhh sekarang ni bukan main ramai lagi yang nak kulit putih melepak. Sanggup berhabis duit demi nak dapatkan kulit yang putih melepak. Tapi tak ramai yang tahu, cara dan bahan yang digunakan itu sangat merbahaya, banyak produk yang mengandungi raksa dan bahan kimia yang merosakkan kulit.

Jangan terpedaya dengan produk murah yang di jual di pasaran, yang kononnya boleh dapat mencerahkan kulit macam mee segera!

Bahan kimia yang paling popular, murah dan paling biasa digunakan dalam kosmetik ialah MERKURI dan HYDROQUINONE. Ini merbahaya!!

Pilihlah produk yang tak merbahaya, yang dah ada kelulusan KKM, kan lebih selamat.

Manafaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Ya SSBB ni dah dapat kelulusan KKM dan sentiasa diuji di makmal kimia yang diiktiraf. Tidak ada kimia berbahaya dan semestinya berkesan untuk mencerahkan kulit. Tengoklah tangan mak datin di atas, tak banyak pun dia melabur untuk kecantikan diri, hanya gunakan Scar Solution Body Bar #SSBB yang bahan asasnya di perbuat dari ekstrak kopi yang kita minum setiap hari.

Emmm.. dah tahu kebaikan biji kopi? Apa tunggu lagi cantikkan wajah anda dengan kebaikan biji kopi sekarang juga!

No comment for Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Harganya Mahal

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Mahal

Posted at

Anda pernah mendengar kepala angin? Eh.. bukan, bukan… Kepala Kain, Jeans Kepala Kain. Jika anda seorang peminat jeans tegar pasti anda teruja untuk mendapatkan... Read More

Tips untuk Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

Posted at

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging – Jika anda tak pernah memikirkannya, inilah yang saya nak beri tahu anda blogging adalah adalah suati... Read More

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Posted at

Ramai remaja yang menghadapi masalah hilangkan parut jerawat pada wajah mereka. Berhati-hati apabila menggunakan ubat yang dibeli dari kedai yang mengandungi bahan kimia berbahaya.... Read More

Cara Meningkatkan Traffic Organik

13 Cara Meningkatkan Traffic Organik Dengan Cara Yang Beretika

Posted at

Cara Meningkatkan Traffic Organik – Jika anda mempunyai produk yang terbaik, anda akan kecewa kerana tidak dapat dijual kerana tidak ada orang yang tahun... Read More

Bina Pendapatan Dari Blog - 5 Sebab Kenapa MUSTAHIL Anda Boleh Lakukannya!

Bina Pendapatan Dari Blog – 5 Sebab Kenapa MUSTAHIL Anda Boleh Lakukannya!

Posted at

Bina Pendapatan Dari Blog – 5 Sebab Kenapa MUSTAHIL Anda Boleh Lakukannya! Ramai orang yang ingin menjadi blogger meninggalkan kerjaya ini kerana mereka GAGAL... Read More