HOME
Home » Berita » Kad Perubatan Terbaik Mana Jadi Pilihan Anda?

Kad Perubatan Terbaik Mana Jadi Pilihan Anda?

Posted at | Categorised in Berita

Salam sejahtera, dalam kegawatan ekonomi dengan harga barangan terus naik, terfikir pulak pasal Kad Perubatan.  Bukan kad Kredit ye… Kad Perubatan untuk menyelesaikan segala bil hospital terutamanya jika mendapat rawatan di hospital pakar.

Ramai yang tak tahu tentang Kad Perubatan atau Medical Card ni, betul tak?  Korang tahu?  ce cite….ce cite..

Kad Perubatan atau Medical Card disediakan oleh pihak Insurans dalam hal kita orang Islam, syarikat Takaful yang memainkan peranan.  Ada banyak sebenarnya syarikat Takaful, semuanya menyediakan pelan Takaful terbaik sesetengahnya menyediakan pelan menanggung kos rawatan hospital. yang dipanggil Kad Perubatan.  Tapi yang aku tahu tentang Kad Perubatan Prudential BSN Takaful… ha tu dia, payahnya nak sebut.

Aku suka tulis tentang yang terbaik je… resepi yang terbaik, biskut yang terbaik, hidangan makanan yang terbaik dan yang terkini, Kad Perubatan Yang Terbaik.

Kad Perubatan Terbaik Mana Jadi Pilihan

Kad Perubatan Terbaik Mana Jadi Pilihan

Pilihan Terbaik!!

Okey aku cerita sikit pasal Prudential BSN Takaful, semestinya yang terbaik betul tak?  Prudential dah wujud di England seawal tahun 1848 dan ditubuhkan di Malaysia pada tahun 1924 dah 90 tahun dan mula memberikan perkhidmatan Takaful pada tahun 2006 dengan kerjasaman Bank Simpanan Nasional (BSN).

Pencapaian Prudential pada tahun 2012 ialah RM1.078 billion Annual Premium Equivalent (APE) bagi caruman baru atau di panggil New Business pada tahun tersebut. Pencapaian ini termasuk Insurans konvensional dan Takaful. Jumlah APE yang sebegitu besar dan kerjasama dengan sebuah bank milik kerajaan MEMBUKTIKAN kekukuhan syarikat yang bersedia membantu anda dalam masa kesusahan dan pastinya mampu menyediakan perkhidmatan Kad Perubatan Terbaik untuk anda.

Tidak perlu bimbang syarikat tersebut tidak mampu membayar kos perubatan pelanggan bila diperlukan. Prudential BSN takaful tidak akan membuat berbagai-bagai alasan untuk TIDAK membayar kos perubatan pelanggan-pelanggannya.

Jika ada berlaku demikian, pastilah ada alasan-alasan kukuh kenapa mereka tidak dapat menjelaskan bil-bil hospital seperti yangdituntut (akan saya cerita di lain masa).

Kad Perubatan Prudential BSN Takaful adalah bertaraf FIRST PARTY, maksudnya pihak PruBSN sendiri yang akan menilai dan membuat bayaran segala bil perubatan anda, bukan diserahkan kepada pihak ketiga.

Ini adalah antara ciri penting yang perlu anda tahu semasa ingin membuat keputusan Kad Perubatan Terbaik Mana Jadi Pilihan kerana jika pembayaran dilakukan oleh pihak ketiga akan berlaku berbagai-bagai masalah semasa proses pembayaran antaranya kelewatan pengesahan untuk masuk ke hospital, kelewatan menyelesaikan bil hospital, kemungkinan bil-bil hospital anda ditolak oleh pihak yang memproses pembayaran (pihak ketiga) dan sebagainya.

Itu antara sebab Kad Perubatan PruBSN Takaful menjadi Kad Perubatan Terbaik Mana Jadi Pilihan.

Sebenarnya terdapat banyak lagi ciri-ciri penting yang WAJIB menjadi keutamaan anda semasa membuat pilihan Kad Perubatan mana menjadi pilihan terbaik.

Jika anda ingin merancang masa depan kewangan anda dengan baik pilihlah Syarikat Takaful yang kukuh dan agen takaful yang boleh dipercayai. anda akan 🙂 selamanya.

Pastikan anda mendapat Kad Perubatan Terbaik untuk mengelakkan kesukaran di masa hadapan.

Ingin merancang kewangan?

Rahsia Kekayaan Di sini!

5 Comments for Kad Perubatan Terbaik Mana Jadi Pilihan Anda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Kad Perubatan Terbaik Mana Jadi Pilihan Anda?

40 Lagu Terbaik Hari Raya Aidilfitri Click and Play

40 Lagu Terbaik Hari Raya Aidilfitri Click and Play

Posted at

Video 40 Lagu Terbaik Hari Raya Aidilfitri Video Video 40 Lagu Terbaik Hari Raya Aidilfitri berdurasi 2 jam setengah terbaik untuk hiburan di Hari Raya.... Read More

Kisah Pelik Penjaga Bilik Mayat Mengaku Berkenalan Dengan Mayat

Kisah Pelik Penjaga Bilik Mayat Mengaku Berkenalan Dengan Mayat

Posted at

Kisah Pelik Penjaga Bilik Mayat Mengaku Berkenalan Dengan Mayat!! Kisah Pelik Penjaga Bilik Mayat  – Sopian alias Biring yang bekerja sebagai penjaga bilik mayat... Read More

Cara Baharu Renew Road Tax Dan Insuran Kereta Mulai 1.9.2016

Cara Baharu Renew Road Tax Dan Insuran Kereta Mulai 1.9.2016

Posted at

Cara Baharu Renew Road Tax Dan Insuran Kereta Mulai 1.9.2016 Peraturan cara baru bagi  renew road tax (cukai jalan) dan insuran kereta mulai 1... Read More

Senarai Program Pengajian Di UiT Seluruh Malaysia

Senarai Program Pengajian Di UiTM Seluruh Malaysia

Posted at

Senarai Program Pengajian Di UiTM Yang Ditawarkan Seluruh Malaysia Siapa sangaka rupa-rupanya ada sebanyak 163 Program Pengajian Di UiTM yang ditawarkan. Pengajian yang ditawarkan... Read More

Kisah Pelik Bulan Ramadan, NYARIS Berbuka Puasa Dengan Sup TAK HALAL!!

Kisah Pelik Bulan Ramadan, NYARIS Berbuka Puasa Dengan Sup TAK HALAL!!

Posted at

Kisah Pelik Bulan Ramadan, NYARIS Berbuka Puasa Dengan Sup TAK HALAL!! “Aku pun angkat ke meja, tiba tiba ‘prank’ , Habis berderai mangkuk aku….”... Read More