HOME
Home » Tips » Inilah Rahsia Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Al-Quran Yang Telah Saya Cuba Sendiri

Inilah Rahsia Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Al-Quran Yang Telah Saya Cuba Sendiri

Posted at | Categorised in Tips

Inilah Rahsia Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Al-Quran Yang Telah Saya Cuba Sendiri

Assalamualaikum, Inilah Rahsia Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Al Quran Yang Telah Saya Cuba Sendiri dan ternyata BERKESAN tanpa bantuan perawat profesional.

Terlebih dahulu saya nak ucapkan terima kasih kepada tuan punya blog ini kerana izinkan saya menulis tajuk Inilah Rahsia Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Al-Quran setelah sekian lama isteri saya disihir dan diganggu oleh makhluk jin laknatullah.

Nak bagi tahu pada sahabat-sahabat semua, terutama yang baru terkena sihir atau gangguan jin, pada peringkat awalnya mereka ini memang samseng, degil dan berlagak! Kalau bercakap dengan perawat terutama perawat baru dan belum berpengalaman jin-jin ini akan menunjukkan kesombongannya.

Cakap pun kasar ja… tapi itulah sifat mereka, jangan bimbang sombong mereka itu tak ke mana:

Inilah Rahsia Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Al-Quran

pienotes.blogspot.com

Nah, Rasulullah SAW dah beritahu kita “tidak ada yang dapat memberi mudarat sesuatu apapun yang di langit dan yang di bumi” tanpa izin Allah.  Cumanya bila kita jauh dari Allah (walaupun kita rasa kita dah beramal) mereka ini akan “menjadi kuat” hakikatnya tak kuat.

Hadis di atas terpapar di laman web Darul Syifa’ dan dinamakan Ayat Pengerak.

Entri ini saya tulis di sini kerana terdengar berita anak seorang kawan saya yang baru-baru ini kerasukan, kebiasaannya orang perempuan yang terkena, tapi anak ini anak lelaki.  Kesihan sangat saya mendengarnya, ini akan menjejaskan masa depan anak ini.

Sebelum saya memberikan surah-surah yang saya amalkan dan bagaimana saya amalkan dalam Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Al-Quran elok rasanya saya perbetulkan sikit persepsi kita tentang penyakit ini.

Biasanya yang belum kena, mereka merasa selamat a.k.a merasa “aku tak akan kena gangguan jin”, dan terus lalai dan leka tanpa buat apa-apa amalan pertahanan. Sedangkan Allah dah sebut dengan jelas “Syaitan itu musuh kamu yang nyata”.  Jika musuh, sifatnya pasti nak membelasah kita!

Tidak percaya langsung adanya sihir! Senang cakap, bagi saya orang begini jauh dari Al-Quran atau baca Al-Quran tapi “tak ambil pot” nak faham Al-Quran.  Sedangkan dalam Al-Quran dah sebut adanya ilmu sihir:

A102

Mereka (membelakangkan Kitab Allah) dan mengikut ajaran-ajaran sihir yang dibacakan oleh puak-puak Syaitan dalam masa pemerintahan Nabi Sulaiman, padahal Nabi Sulaiman tidak mengamalkan sihir yang menyebabkan kekufuran itu, akan tetapi puak-puak Syaitan itulah yang kafir (dengan amalan sihirnya); kerana merekalah yang mengajarkan manusia ilmu sihir dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat: Harut dan Marut, di negeri Babil (Babylon), sedang mereka berdua tidak mengajar seseorang pun melainkan setelah mereka menasihatinya dengan berkata: “Sesungguhnya kami ini hanyalah cubaan (untuk menguji imanmu), oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya)”. Dalam pada itu ada juga orang-orang mempelajari dari mereka berdua: ilmu sihir yang boleh menceraikan antara seorang suami dengan isterinya, padahal mereka tidak akan dapat sama sekali memberi mudarat (atau membahayakan) dengan sihir itu seseorang pun melainkan dengan izin Allah. Dan sebenarnya mereka mempelajari perkara yang hanya membahayakan mereka dan tidak memberi manfaat kepada mereka. Dan demi sesungguhnya mereka (kaum Yahudi itu) telahpun mengetahui bahawa sesiapa yang memilih ilmu sihir itu tidaklah lagi mendapat bahagian yang baik di akhirat. Demi sesungguhnya amat buruknya apa yang mereka pilih untuk diri mereka, kalaulah mereka mengetahui. (Al-Baqarah 2:102

Oklah berbalik kepada Rahsia Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Al-Quran sebenarnya saya ambil dari blog fadhilza.com dari entrinya yang bertajuk AIR PUTIH MEMUSNAHKAN KEKUATAN SIHIR DAN JIN FASIK. Mudah-mudahan Allah merahmati beliau dan memberikan pahala yang besar serta keampunanNya.

Cuma saya tambah sedikit doa sebelum memulakan bacaan:

“Ya Allah jadikanlah setiap huruf ayat suci Al-Quran yang ku baca ini sebagai panahan petir dan bintang-bintang yang merejam jin-jin fasik, jin-jin sihir, jin-jin zalim yang menyakiti dan mengganggu isteriku (nama pesakit), keluarga ku, rumah kediamanku, harta benda ku, walau di mana mereka bersembunyi”

Semperna mengambil maksud ayat:

A005

Dan demi sesungguhnya! Kami telah menghiasi langit yang dekat (pada penglihatan penduduk bumi) dengan bintang-bintang, dan Kami jadikan bintang-bintang itu punca rejaman terhadap Syaitan-syaitan; dan Kami sediakan bagi mereka azab neraka yang menjulang-julang. (Al-Mulk 67:5)

Inilah Rahsia Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Al-Quran

 1. Surah Al-Fatihah
 2. Surah Ar-Rahman
 3. Surah Al-Mulk
 4. Surah Al-Jin

Tetapi sekarang saya tambah dua surah lagi sebagai amalan tambahan iaitu:

 1. Surah Al-Waqiah
 2. Surah Al-Insan

Surah Al-Waqiah terletak selepas surah Ar-Rahman dan juga Kelebihan Surah Al Waaqiah Pembuka Pintu Rezeki tidak harus dipandang ringan dan sangat digalakkan oleh Rasulullah SAW supaya kita menghafal dan membacanya setiap hari.

Pengalaman Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Surah Ar-Rahman

Bacalah ketiga-tiga surah tersebut di hadapan bekas air setiap hari dan jadikan minuman keluarga setiap hari juga. Insyallah gangguan akan hilang lama-kelamaan.

Selepas bacaan setiap surah berdoalah dengan doa di bawah dan tiupkan kepada air tadi dengan tiupan perlahan dan panjang.

Membaca surat Al Fatihah, selanjutnya membaca doa:

Ya Allah yang berkuasa penuh di seluruh penjuru langit dan bumi, kami mohon padaMU   jadikan setiap butir air ini sebagai ubat yang menyembuhkan berbagai penyakit didalam tubuh kami.

Ya Allah yang maha pengasih dan maha penyayang, jadikan setiap butir air ini sebagai racun , duri duri besi tajam yang menghancurkan dan memusnahkan jin jin fasik, jin-jin sihir, jin-jin zalim  yang ada didalam  tubuh kami ini.

Ya Allah yang maha kuat dan maha perkasa, jadikan setiap butir air ini sebagai penghancur dan pemusnah yang melenyapkan dan memusnahkan kekuatan sihir yang ada didalam tubuh kami.

Selesai membaca doa, tiupkan  pada air mineral.

Selanjutnya doa yang sama dibaca sesudah membaca surat Ar-Rahman, A-Mulk dan Al-Jin dan ditiupkan pada air mineral dibotol masing masing.

Sesudah membaca surat Ar Rahman baca mukadimah doa :

Ya Allah Tuhan yang satu, Tuhan tempat bergantung sekalian mahluk, yang tidak beranak dan tidak diperanakan , kami mohon padaMU 

 • jadikan setiap butir air ini sebagai ubat yang menyembuhkan berbagai penyakit ditubuh kami
 • Ya Allah jadikan setiap butir air ini sebagai racun , duri duri besi tajam ,  yang menghancurkan dan memusnahkan jin jin fasik, jin-jin sihir, jin-jin zalim yang ada di dalam  tubuh kami ini.
 • Ya Allah jadikan setiap butir air ini sebagai penghancur dan pemusnah yang melenyapkan dan memusnahkan kekuatan sihir yang ada di dalam tubuh kami.
 • Perkenankanlah permohonan kami ini ya Allah, Engkaulah sebaik-baik yang memperkenankan doa

Kemudian tiupkan kedalam botol  yang berisi air putih tersebut.

Sesudah membaca surat Al Mulk baca mukadimah doa :

 Ya Allah Tuhan yang menguasai waktu subuh , yang melindungi kami dari kejahatan sekalian mahluk ciptaanMu, kami mohon padaMu

 • jadikan setiap butir air ini sebagai ubat yang menyembuhkan berbagai penyakit ditubuh kami
 • Ya Allah jadikan setiap butir air ini sebagai racun , duri duri besi tajam ,  yang menghancurkan dan memusnahkan jin jin fasik,. jin-jin sihir, jin-jin zalim yang ada di dalam  tubuh kami ini.
 • Ya Allah jadikan setiap butir air ini sebagai penghancur dan pemusnah yang melenyapkan dan memusnahkan kekuatan sihir yang ada di dalam tubuh kami.
 • Perkenankanlah permohonan kami ini ya Allah, Engkaulah sebaik baik yang memperkenankan doa

Kemudian tiupkan ke dalam botol  yang berisi air putih  tersebut

Sesudah membaca surat Al Jin baca mukadimah doa :

Ya Allah Tuhan manusia, ya Allah Raja manusia, ya Allah sembahan manusia, kami mohon padaMu

 • jadikan setiap butir air ini sebagai ubat yang menyembuhkan berbagai penyakit ditubuh kami
 • Ya Allah jadikan setiap butir air ini sebagai racun , duri duri besi tajam ,  yang menghancurkan dan memusnahkan jin jin fasik . jin-jin sihir, jin-jin zalim yang ada didalam  tubuh kami ini.
 • Ya Allah jadikan setiap butir air ini sebagai penghancur dan pemusnah yang melenyapkan dan memusnahkan kekuatan sihir yang ada didalam tubuh kami.
 • Perkenankanlah permohonan kami ini ya Allah, Engkaulah sebaik baik yang memperkenankan doa

Kemudian tiupkan ke dalam botol  yang berisi air putih tersebut

Setelah itu minum air yang sudah didoakan itu.

Mereka yang mengalami gangguan jin boleh menghancurkan dan melenyapkan gangguan jin dan sihir di tubuh mereka dengan membuat air rukyah seperti di atas dan meminumnya setiap hari sampai tidak ada reaksi lagi yang muncul.

Jika sudah tidak ada reaksi mual  atau reaksi lainnya berarti jin dan sihir itu sudah lenyap atau keluar dari tubuh

Inilah antara pengalaman selepas saya mengamalkan surah Ar-Rahman.

Saya dan along terdengar bunyi cakaran di atas siling dengan kasarnya, kemudian pada suatu malam tu saya dan abang melihat daun pintu bergegar dengan kuat, kami berpandangan sesama sendiri.  Apabila dicek, tidak ada sesiapa… (?)

Jika anda atau keluarga anda terkena sihir atau gangguan jin, bolehlah beramal dengan surah-surah ini.  Bacaan biar kuat, sekuat mungkin, biarlah orang nak kata kita riak,  yang penting kita nak sembuh, betul tak?

Lebih seronok dan berkesan jika baca bersama-sama keluarga secara berjemaah.

Lagi lebih seronok jika kita sendiri dapat Merawat Sihir Dan Gangguan Jin yang selama ini membelenggu kehidupan kita?

Mudah-mudahan artikel ini dapat membantu membebaskan diri orang yang terpenjara oleh gangguan sihir dan jin.

Jika anda rasa entri ini bermanafaat, apalah salahnya anda sharekan dengan klik butang share di bawah, mudah-mudahan lebih ramai yang akan mendapat manafaatnya. amin…

1 Comment for Inilah Rahsia Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Al-Quran Yang Telah Saya Cuba Sendiri

 • puanbee says:

  dulu selalu kena ganggu , saya pun pasang la ayat dr surah ruqyah , rupanya .. ada ustaz ckp ..surah tu memanggil ..dan kalau tak ada org pandai .. benda tu kekal dgn kita .. alamak ..last2 terpaksa panggil ustaz juga settelkan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Inilah Rahsia Merawat Sihir Dan Gangguan Jin Dengan Al-Quran Yang Telah Saya Cuba Sendiri

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Harganya Mahal

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Mahal

Posted at

Anda pernah mendengar kepala angin? Eh.. bukan, bukan… Kepala Kain, Jeans Kepala Kain. Jika anda seorang peminat jeans tegar pasti anda teruja untuk mendapatkan... Read More

Tips untuk Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

Posted at

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging – Jika anda tak pernah memikirkannya, inilah yang saya nak beri tahu anda blogging adalah adalah suati... Read More

Manafaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Posted at

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah  – Ramai yang tahu keenakan kopi sebagai minuman lazat yang mampu menghilangkan mengantuk. Tapi tahukah anda tidak ramai yang tahu manfaat... Read More

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Posted at

Ramai remaja yang menghadapi masalah hilangkan parut jerawat pada wajah mereka. Berhati-hati apabila menggunakan ubat yang dibeli dari kedai yang mengandungi bahan kimia berbahaya.... Read More

Cara Meningkatkan Traffic Organik

13 Cara Meningkatkan Traffic Organik Dengan Cara Yang Beretika

Posted at

Cara Meningkatkan Traffic Organik – Jika anda mempunyai produk yang terbaik, anda akan kecewa kerana tidak dapat dijual kerana tidak ada orang yang tahun... Read More