HOME
Home » Kesihatan » Formula Menarik Rezeki Rahsia Besar Orang Kaya

Formula Menarik Rezeki Rahsia Besar Orang Kaya

Posted at | Categorised in Kesihatan

Formula Menarik Rezeki Rahsia Besar Orang Kaya –  Apabila seorang hamba telah dapat menjinakkan diri dan begitu dekat dengan Allah, dengan jalan itu Allah pun tidak akan membiarkan hambanya berdukacita, lebih-lebih lagi mengenai masalah rezeki.

“Sesungguhnya Allah memberi rezeki kepada siapa saja yang dikehendaki Nya
dengan tidak terhitung jumlahnya.” (Q.S. Ali Imran [3] : 37)

Membicarakan soal rezeki adalah tajuk perbincangan yang sangat digemari oleh semua golongan masyarakat.  Ini adalah kerana rezeki adalah perkara asas dalam kehidupan di dunia.

Dewasa ini buku-buku yang membincangkan mengenai rezeki sangat digemari dan menjadi tatapan para pembaca.  Mereka seolah-olah ingin mengetahui Rahsia Menarik Rezeki yang melimpah ruah dengan amalan-amalan kerohanian yang tertentu.  Terdapat berbagai-bagai versi buku yang menulis tentang “Mudahnya Menarik Rezeki”.

Sebuah buku yang bertajuk Mudahnya Menarik Rezeki turut membicarakan persoalan ini. Yang menariknya ada pentapat yang mengatakan terdapat perbezaan ketara anatara mencari rezeki dan menjemput rezeki.

Formula Menarik Rezeki Rahsia Besar Orang Kaya

Formula Menarik Rezeki Rahsia Besar Orang Kaya

Tentu sekali kita ingin mengetahui apakah perbezaan mencari rezeki dengan menjemput rezeki.

Sekian lama kita ditenggelamkan dengan kesibukan mencari rezeki melalui berbagai cara melalui pekerjaan dan perniagaan, namun sering menghadapi jalan buntu dibuang kerja atau perniagaan tidak berhasil.

Saya sangat tertarik dengan pandangan seorang penulis ebook 111 Formula Rezeki puan Nora Yusuf yang membuat kajian selama dua tahun mengenai teknik menarik atau menjemput rezeki.

Sungguh terkejut bila saya mengetahui “menjemput rezeki” adalah lebih mudah dari mencari rezeki dan saya mula ingin mendalami ilmu yang disembunyikan oleh kebanyakan orang kaya-kaya.

Saya bersetuju dengan puan Nora, hanya dengan ILMU YANG BETUL sahaja barulah hidup kita akan berubah dengan pantas, dari kesempitan wang kepada keluasan rezeki, dari bebanan hutang kepada timbunan simpanan.

Namun ramai yang tidak sedar akan kepentingan ilmu yang disimpan oleh orang-orang kaya ini. Mereka berhemas pulas membanting tulang empat kerat mencari rezeki sesuap nasi.  Pada pendapat mereka kerja kuat-kuat, usaha kuat-kuat baru dapat rezeki.

Itulah silapnya…

Jangan lokek mencari ilmu.  bayangkan seorang Chef terkenal yang hampir-hampir muflis sanggup berdagang ke negara seberang mencari ilmu ini.  Selepas mempraktikkannya beliau bangkit semula.

Rezeki yang dulunya sempit dan terlalu sukar datang dengan mencurah-curah secara tiba-tiba.  Ini lah Formula Menarik Rezeki Rahsia Besar Orang Kaya yang ingin disampaikan oleh puan Nora dalam 5 buah ebooknya yang mendapat sambutan hebat, sehingga terpaksa dinaikkan harganya beberpa kali.

Sampai bila anda sanggup bekerja keras yang tidak membuahkan hasil sedangkan ada jalan “short cut”  yang mudah dan berkesan untuk menarik rezeki.  Yang perlu hanya ilmu dan disiplin diri anda mempraktikkan amalan ini.

No comment for Formula Menarik Rezeki Rahsia Besar Orang Kaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Formula Menarik Rezeki Rahsia Besar Orang Kaya

9 Tips Merawat Simpul Mengkarung Yang Berkesan

9 Tips Merawat Simpul Mengkarung Yang Berkesan

Posted at

Tengah syok tidur nyenyak tetiba tersentap kesakitan keran cramp atau simpul mengkarung. Anda pernah terkena fenomena ini? Tak tahu nak buat macam mana? Inilah... Read More

Simpul Mengkarung Punca Dan Tips Rawatan Yang Berkesan

Simpul Mengkarung Punca Dan Tips Rawatan Yang Berkesan

Posted at

Sedang tidur lena, tetiba terasa sakit yang amat sangat pada bahagian betis, terasa kejang dan tak boleh bergerak. Simpul mengkarung membuatkan anda merasa kesakitan yang... Read More

Serangan Simpul Mengkarung! Inilah 4 Cara Untuk Hindarnya

Serangan Simpul Mengkarung! Inilah 4 Cara Untuk Hindarnya

Posted at

“Aduh sakitnya bila kena Serangan Simpul Mengkarung lebih-lebih lagi wahtu tengah malam.” Siapa yang pernah terkena serangang simpul mengkarung tahulah betapa sakitnya. Ramai yang sedar... Read More

Inilah Punca Terjadinya Jerawat Dan Cara Mencagahnya Yang Berkesan

Inilah Punca Terjadinya Jerawat Dan Cara Mencagahnya Yang Berkesan

Posted at

Siapa yang tidak tahu tentang masalah jerawat? Hampir semua orang ada mengalaminya, cuma tahapnya berbeza-beza. Tatapi tidak ramai yang tahu punca terjadinya jerawat. Jerawat... Read More

Cara Menghilangkan Jerawat Yang Degil Secara Semulajadi

Cara Menghilangkan Jerawat Yang Degil Secara Semulajadi

Posted at

Cara Menghilangkan Jerawat Yang Degil Secara Semulajadi – Jerawat yang tidak mahu pecah juga dikatakan jerawat sista atau cyst yang mempunyai lendir  dan tidak mahu pencah... Read More