HOME
Home » Kewangan » Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Posted at | Categorised in Kewangan

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks – seorang sahabat bertanya bagaimana cara membuat bayaran caruman bulanan Kad Perubatan PruBSN Takaful melalui Cimbclicks.

Tak susah sebenarnya untuk membuat bayaran secara online melalui cimbclicks ni.  Bagi anda yang dah biasa membuat perniagaan online, transaksi begini menjadi mainan harian dan merasakannya terlalu mudah kerana baynag bil yang perlu dibayar segera, cara yang paling mudah ialah dengan membuat pembayaran secara online.

Tetapi bagi yang kurang biasa dengan Perbankan Internet ini merupakan masalah besar kerana mereka tidak tahu “ke mana nak pergi” atau nak klik screen mana?

Membuat bayaran bulanan secara tunai di kaunter-kaunter Prudential BSN Takaful memanglah agak sukar kerann terpaksa meninggalkan pejabat dan kadang-kadang menghadapi masalah parking dan sebagainya.

Jika terlambat bayar Kad Perubatan PruBSN Takaful anda akan tertunggak dan pastinya akan menghadapi masalah apabila ianya diperlukan.

Di bawah saya buatkan screen shot langkah demi langkah cara membuat bayaran caruman bulanan Kad Perubatan PruBSN Takaful melalui Cimbclicks.  Hanya ikut sahaja langkah-langkah tersebut dan Insyallah anda tidak ada masalah premium tertunggak bagi Kad Perubatan anda.

Kad perubatan Terbaik bayaran pun mestilah terbaik ye tak?  Kadang-kadang bukan masalah tak nak bayar atau tak ada duit. Duit ada beribu-ribu dalam akaun, cuma kemudahan pembayaran yang kita tak tahu.

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Cara Bayar PruBSN  Takaful Melalui CIMBClicks

Pertama, login ke akaun CIMB Clicks anda dan klik pada icon Pay di pada Search Bar bewarna merah di sebelah atas.

Kemudian klik Pay Bil dan klik Pay Bil sekali lagi seperti gambar di atas.

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Selepas itu “Select an Account” dan pilih akaun anda.

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Kemudian Klik “Open Billers”  dan klik Insurance

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Selepas itu klik “Prudential BSN Takaful Berhad” dan akan keluar satu popup yang meminta anda mengisi butir-butir Polisi (certificare Number) Nama Pemegang Polisi.  Jika polisi untuk anak, dan anda sebagai pembayar, tulis nama anda. Anak anda adalah “Orang Yang Diinsuranskan” dan anda adalah Pemegang Polisi.

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Seperti yang disebutkan dalam screen shot di atas, Nombor sijil anda semestinya bermula dengan nombor “9” dan mempunyai 8 digit. Nombor polisi mesti betul, jangan silap ye Mak Ngah!

Semak nombor tersebut di buku Polisi atau pada bahagian atas, kiri hadapan Kad Perubatan PruBSN anda.

Semoga dengan panduan ini dapat mengatasi masalah pembayaran premium bulanan Kad Perubatan PruBSN Takaful, Kad Perubatan Takaful Terbaik masa kini.

Belum ada Kad Perubatan? Klik sini untuk dapatkannya.

3 Comments for Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Cara Mudah Dapatkan Duit Di Internet Yang Terbukti Berhasil

Cara Mudah Dapatkan Duit Di Internet Yang Terbukti Berhasil

Posted at

Bagaimana cara mudah dapatkan duit di internet yang terbukti berhasil? Itulah bersoalan yang selalu bermain-main di fikiran setiap orang dan paling banyak pencarian di... Read More

Bagaimana Memperolehi Pendapatan $100 Setiap Hari Dengan Google Adsense

Bagaimana Memperolehi Pendapatan USD100 Setiap Hari Dengan Google Adsense

Posted at

Bagaimana Memperolehi Pendapatan USD100 Setiap Hari Dengan Google Adsense – Memperolehi pendapatan $100, $200 malah $300 setiap hari dari Google Adsense boleh dilakukan dari rumah.... Read More

Formula Tarik Rezeki Melimpah Ruah

Komisyen Ke 3 Formula Tarik Rezeki Melimpah Ruah

Posted at

Assalamualaikum, dah sebelas hari umat Islam seluruh dunia berpuasa. Alhamdulillah hari ni nak fokus pada rezeki melimpah ruah. Bukan apa ramai kawan-kawan yang mengeluh... Read More

Anda Sebenarnya Mampu Menjana Pendapatan Dan Berjimat Dengan Hanya Beronline

Anda Sebenarnya Mampu Menjana Pendapatan Dan Berjimat Dengan Hanya Beronline

Posted at

Anda Sebenarnya Mampu Menjana Pendapatan Dan Berjimat Dengan Hanya Beronline Saban hari , kita membaca di dalam akhbar mengenai dengan kemerosotan ekonomi. Kita pun... Read More

7 Alasan Mengarut Mengapa Anda Tidak Akan Memulakan Perniagaan Sendiri

7 Alasan Mengarut Mengapa Anda Tidak Akan Memulakan Perniagaan Sendiri

Posted at

Sebagai anak muda yang mempunyai cita-cita tinggi, tentulah anda mempunyai keinginan memiliki perniagaan atau perusahaan sendiri. Namun setelah sekian lama masa berlalu, anda masih... Read More