HOME
Home » Kewangan » Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Posted at | Categorised in Kewangan

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks – seorang sahabat bertanya bagaimana cara membuat bayaran caruman bulanan Kad Perubatan PruBSN Takaful melalui Cimbclicks.

Tak susah sebenarnya untuk membuat bayaran secara online melalui cimbclicks ni.  Bagi anda yang dah biasa membuat perniagaan online, transaksi begini menjadi mainan harian dan merasakannya terlalu mudah kerana baynag bil yang perlu dibayar segera, cara yang paling mudah ialah dengan membuat pembayaran secara online.

Tetapi bagi yang kurang biasa dengan Perbankan Internet ini merupakan masalah besar kerana mereka tidak tahu “ke mana nak pergi” atau nak klik screen mana?

Membuat bayaran bulanan secara tunai di kaunter-kaunter Prudential BSN Takaful memanglah agak sukar kerann terpaksa meninggalkan pejabat dan kadang-kadang menghadapi masalah parking dan sebagainya.

Jika terlambat bayar Kad Perubatan PruBSN Takaful anda akan tertunggak dan pastinya akan menghadapi masalah apabila ianya diperlukan.

Di bawah saya buatkan screen shot langkah demi langkah cara membuat bayaran caruman bulanan Kad Perubatan PruBSN Takaful melalui Cimbclicks.  Hanya ikut sahaja langkah-langkah tersebut dan Insyallah anda tidak ada masalah premium tertunggak bagi Kad Perubatan anda.

Kad perubatan Terbaik bayaran pun mestilah terbaik ye tak?  Kadang-kadang bukan masalah tak nak bayar atau tak ada duit. Duit ada beribu-ribu dalam akaun, cuma kemudahan pembayaran yang kita tak tahu.

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Cara Bayar PruBSN  Takaful Melalui CIMBClicks

Pertama, login ke akaun CIMB Clicks anda dan klik pada icon Pay di pada Search Bar bewarna merah di sebelah atas.

Kemudian klik Pay Bil dan klik Pay Bil sekali lagi seperti gambar di atas.

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Selepas itu “Select an Account” dan pilih akaun anda.

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Kemudian Klik “Open Billers”  dan klik Insurance

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Selepas itu klik “Prudential BSN Takaful Berhad” dan akan keluar satu popup yang meminta anda mengisi butir-butir Polisi (certificare Number) Nama Pemegang Polisi.  Jika polisi untuk anak, dan anda sebagai pembayar, tulis nama anda. Anak anda adalah “Orang Yang Diinsuranskan” dan anda adalah Pemegang Polisi.

Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Seperti yang disebutkan dalam screen shot di atas, Nombor sijil anda semestinya bermula dengan nombor “9” dan mempunyai 8 digit. Nombor polisi mesti betul, jangan silap ye Mak Ngah!

Semak nombor tersebut di buku Polisi atau pada bahagian atas, kiri hadapan Kad Perubatan PruBSN anda.

Semoga dengan panduan ini dapat mengatasi masalah pembayaran premium bulanan Kad Perubatan PruBSN Takaful, Kad Perubatan Takaful Terbaik masa kini.

Belum ada Kad Perubatan? Klik sini untuk dapatkannya.

3 Comments for Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Related Post to Cara Bayar PruBSN Takaful Melalui CIMBClicks

Cara Menghasilkan Duit Dengan Menjadi Penulis Bebas

Inilah Cara Buat Duit Dengan Menjadi Penulis Bebas Yang Paling Mudah

Posted at

Buat duit dengan menjadi penulis bebas – Anda suka menulis dan ingin buat duit dari aktiviti penulisan? Jika jawapannya ya, jawapannya ialah dengan menjadi... Read More

Inilah Rahsia Bisnes Aiskrim Jana Untung Besar Setiap Bulan

Inilah Rahsia Bisnes Aiskrim Jana Untung Besar Setiap Bulan

Posted at

Akhir-akhir ni aku tengok ramai orang Pakistan, orang Bangla buat bisnes aiskrim ronda dengan motorsikal. Ingat lagi masa zaman budak-budak dulu, ada seorang penjual... Read More

Hutang Yang Terlampau Hingga Susah Nak Buat Loan Rumah

Hutang Yang Terlampau Hingga Susah Nak Buat Loan Rumah Tapi Wanita Ini Berjaya Simpan RM3K Sebulan Selepas Buat 4 Step Ini Sahaja

Posted at

Hutang yang terlampau hingga susah nak buat loan rumah, Tapi Wanita Ini Berjaya Simpan RM3000 Sebulan Selepas Buat 4 Step Ini Sahaja Pernah tak... Read More

Bagaimana Lelaki Ini Kumpul Deposit Rumah RM170K Dalam Masa Kurang 3 Tahun

Bagaimana Lelaki Ini Kumpul Deposit Rumah RM170K Dalam Masa Kurang 3 Tahun

Posted at

Bagaimana lelaki ini kumpul deposit rumah RM170K dalam masa kurang 3 tahun –  Panjang tajuk kali ini, mesti korang tertanya-tanyakan bagaimana nak kumpul deposit... Read More

Patut beli kereta dulu atau rumah dulu? Ini 4 perkara orang muda wajib tahu

Patut beli kereta dulu atau rumah dulu? Ini 4 perkara orang muda wajib tahu

Posted at

  Patut beli kereta dulu atau rumah dulu? – Korang dah graduate dan dah mula kerja? Tahniah atas usaha yang gila gila korang untuk... Read More