HOME
Home » Tips » Bina Pendapatan Dari Blog – 5 Sebab Kenapa MUSTAHIL Anda Boleh Lakukannya!

Bina Pendapatan Dari Blog – 5 Sebab Kenapa MUSTAHIL Anda Boleh Lakukannya!

Posted at | Categorised in Tips

Bina Pendapatan Dari Blog – 5 Sebab Kenapa MUSTAHIL Anda Boleh Lakukannya!

Ramai orang yang ingin menjadi blogger meninggalkan kerjaya ini kerana mereka GAGAL menjana sebarang pendapatan blog mereka. Kenapa saya masih ‘melekat’ di depan komputer dan menghasilkan artikel ini? Hanya satu saja jawapannya, saya telah berjaya bina pendapatan dari blog secara konsisten setiap bulan.

Bina pendapatan dari blog bukanlah satu luck atau tuah yang datang secara tiba-tiba dan selonggok… gitu.. Ianya melalui usaha keras dan cerdik dan work smart serta didikasi dalam mencapai matlamat buat duit dari blog anda.

Ramai blogger yang berjaya bina pendapatan dari blog secara online setiap bulan, tetapi lebih ramai yang hanya membaca tips dan tutorial dari blog lain tetapi tidak meimplementasikannya, itulah sebab kenapa mereka gagal bina pendapatan dari blog masing-masing.

Serius! Anda kena cari apakah sebabnya anda gagal menghasilkan pendapatan secara online.

Inilah KESILAPAN yang perlu anda elak jika ingin berjaya buat duit secara online dengan blog.

Bina Pendapatan Dari Blog

Bina Pendapatan Dari Blog - 5 Sebab Kenapa MUSTAHIL Anda Boleh Lakukannya!

makeawebsitehub.com

Menggunakan Jalan Pintas Untuk Buat Duit.

Berkali-kali blogger yang telah berjaya mengingatkan, tidak ada jalan pintas untuk buat duit di internet, tidak kira melalui blog atau cara lain. Anda perlukan masa dan usaha yang berterusan untuk bina pendapatan dari blog. Tidak ada program affiliate, eBook atau advertisers yang menjadikan anda kaya dalam sekelip mata.

Berkerja dalam tempoh 4 atau 5 bulan tidak mampu menjadikan anda seorang blogger profesional. Berikan usaha yang paling terbaik dalam kerjaya blogging, pasti Insyallah anda akan berjaya bina pendapatan darinya.

Kurang Usaha

Anda mungkin boleh membeli blog yang telah tersedia dan berangan-angan akan terus menjana pendapatan. Hanya mempunyai blog dan membuat posting setiap hari tidak menjanjikan anda apa-apa pendapatan. Anda perlu belajar segala-galanya bagaimana buat duit secara online beserta usaha yang seimbang.

Hanya membaca artikel tetapi tidak melaksanakannya segala tips dan trik dengan usaha yang betul hanya menjanjikan kegagalan.

Takutkan Halangan Dan Rintangan

Jika anda ingin bina pendapatan dari blog, anda wajib melepasi berbagi-bagai halangan dan rintangan. Pastinya tidak ada karpet merah untuk menyambut anda. Pastinya anda menghadapi berbagi-bagai masalah pada peringat awal. Yakinlah, dan cari solusi bagi setiap masalah, taip sahaja masalah anda di laman carian, pasti ada jawapannya. Jangan takut GAGAL!

Gangguan

Bukan gangguan makhluk halus ye…

Gangguan emosi.. sentiasa terkasima dengan peluang-peluang yang ditawarkan. Inilah kesilapan yang biasa blogger baru lakukan. Mereka sering melompat dari satu cara ke satu cara yang lain. Tidak istiqamah. Ini pasti akan mengundang kegagalan. Fokus kepada hanya satu projek pada satu-satu masa dan berikan sepenuh tumpuan kepada projek anda.

Kurang Bersemangat

Hanya semangat yang kental sahaja akan embawa anda ke tangga kejayaan. Sangat penting anda mempunyai semangat dan fikiran positif untuk mencapai kejayaan dari blog anda. Jika anda mempunyai semangat yang kuat anda akan dapat mengatasi segala halangan dan rintangan yang ada.

Syoknya bina pendapatan dari blog, jika anda nak tahu  Bagaimana Cara Mendapatkan Duit Dari Google Adsense Di Malaysia jangan malas berusaha.

Semoga dengan entri ini akan membantu anda bina pendapatan dari blog.

Hope this post will help you to earn money online. Kongsikan wawasan anda untuk membuat wang dari blog.

No comment for Bina Pendapatan Dari Blog – 5 Sebab Kenapa MUSTAHIL Anda Boleh Lakukannya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Bina Pendapatan Dari Blog – 5 Sebab Kenapa MUSTAHIL Anda Boleh Lakukannya!

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Harganya Mahal

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Mahal

Posted at

Anda pernah mendengar kepala angin? Eh.. bukan, bukan… Kepala Kain, Jeans Kepala Kain. Jika anda seorang peminat jeans tegar pasti anda teruja untuk mendapatkan... Read More

Tips untuk Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

Posted at

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging – Jika anda tak pernah memikirkannya, inilah yang saya nak beri tahu anda blogging adalah adalah suati... Read More

Manafaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Posted at

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah  – Ramai yang tahu keenakan kopi sebagai minuman lazat yang mampu menghilangkan mengantuk. Tapi tahukah anda tidak ramai yang tahu manfaat... Read More

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Posted at

Ramai remaja yang menghadapi masalah hilangkan parut jerawat pada wajah mereka. Berhati-hati apabila menggunakan ubat yang dibeli dari kedai yang mengandungi bahan kimia berbahaya.... Read More

Cara Meningkatkan Traffic Organik

13 Cara Meningkatkan Traffic Organik Dengan Cara Yang Beretika

Posted at

Cara Meningkatkan Traffic Organik – Jika anda mempunyai produk yang terbaik, anda akan kecewa kerana tidak dapat dijual kerana tidak ada orang yang tahun... Read More