HOME
Home » Kewangan » Belian Secara Online Prubahan Trend Yang Patut Anda Cuba

Belian Secara Online Prubahan Trend Yang Patut Anda Cuba

Posted at | Categorised in Kewangan

Minggu lepas saya terkejut menerima satu bungkusan poslaju tertulis nama anak saya yang baru dalam tingkatan empat.  Saya mengambil keputusan tidak membuka bungkusan tu dan menunggu hingga anak saya balik dari sekolah untuk mengetahui kandungannya.

Belian Secara Online Prubahan Trend Yang Patut Anda Cuba

Saya juga sering menerima bungkusan hampir setiap minggu untuk anak perempuan saya yang nampaknya sudah “mahir” membuat belian secara online.  Ini tidak membimbangkan saya kerana kebanyakan barangan yang dibelinya ialah untuk keperluan perniagaan boarding kucing yang dijalankannya.

Saya juga sering membuat belian secara online melalui internet pada produk-produk tertentu dan saya juga biasa membuat penghantaran produk yang saya jual melalui online kepada pelanggan-pelanggan saya.

Perlu berhati-hati semasa membuat belian secara online

Trend semakin berubah, jika dulu orang takut untuk membuat belian secara online tetapi kini, hampir setiap hari jiran-jiran saya menerima bungkusan barangan yang mereka beli melalui internet.  Dah biasa sangat dah…

Namun anda masih juga perlu berhati-hati semasa membuat belian secara online berikutan banyak penipuan yang berlaku.  Pernah menjadi viral di facebook seorang remaja yang membeli handphone hanya menerima kotak kosong sahaja.

Belian Secara Online Prubahan Trend Yang Patut Anda Cuba

Bagi saya membeli secara online ini sangat memudahkan.  Sebelum membuat belian saya, akan search di Google tentang produk, harga, pembekal atau penjual terlebih dahulu.  Kemudian membuat perbandingan harga dan kredebiliti seseorang penjual.

Mengetahui kredebiliti seseorang penjual adalah amat penting kerana ianya akan menjamin produk yang anda beli akan anda terima dengan selamat.  Dalam kata lain beliau adalah seorang “genuine businessman“.

Belian Secara Online Prubahan Trend Yang Patut Anda CubaEmmm.. jam tangan hasil belian secara online..

Apa yang saya perlu ada untuk membuat belian secara online?

Anda hanya perlu ada duit, itu saja.

Setelah berpuas hati tentang produk dan anda yakin dengan si penjual, anda hanya perlu “bankin” wang ke akaun penjual.  tetapi jangan lupa memberikan maklumat nama, alamat dan transaksi anda melalui nombor telefon yang diberi.  Sesetengah penjual yang agak advance ada menyediakan borang belian dan bukti pembayaran.

Mungkin anda merasa takut atau tidak yakin untuk memberli secara online, tetapi trend semakin berubah, mungkin suatu hari nanti kita tak perlu langsung keluar rumah untuk “shopping” kerana semuanya boleh dibeli secara online.

No comment for Belian Secara Online Prubahan Trend Yang Patut Anda Cuba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Belian Secara Online Prubahan Trend Yang Patut Anda Cuba

Cara Mudah Dapatkan Duit Di Internet Yang Terbukti Berhasil

Cara Mudah Dapatkan Duit Di Internet Yang Terbukti Berhasil

Posted at

Bagaimana cara mudah dapatkan duit di internet yang terbukti berhasil? Itulah bersoalan yang selalu bermain-main di fikiran setiap orang dan paling banyak pencarian di... Read More

Bagaimana Memperolehi Pendapatan $100 Setiap Hari Dengan Google Adsense

Bagaimana Memperolehi Pendapatan USD100 Setiap Hari Dengan Google Adsense

Posted at

Bagaimana Memperolehi Pendapatan USD100 Setiap Hari Dengan Google Adsense – Memperolehi pendapatan $100, $200 malah $300 setiap hari dari Google Adsense boleh dilakukan dari rumah.... Read More

Formula Tarik Rezeki Melimpah Ruah

Komisyen Ke 3 Formula Tarik Rezeki Melimpah Ruah

Posted at

Assalamualaikum, dah sebelas hari umat Islam seluruh dunia berpuasa. Alhamdulillah hari ni nak fokus pada rezeki melimpah ruah. Bukan apa ramai kawan-kawan yang mengeluh... Read More

Anda Sebenarnya Mampu Menjana Pendapatan Dan Berjimat Dengan Hanya Beronline

Anda Sebenarnya Mampu Menjana Pendapatan Dan Berjimat Dengan Hanya Beronline

Posted at

Anda Sebenarnya Mampu Menjana Pendapatan Dan Berjimat Dengan Hanya Beronline Saban hari , kita membaca di dalam akhbar mengenai dengan kemerosotan ekonomi. Kita pun... Read More

7 Alasan Mengarut Mengapa Anda Tidak Akan Memulakan Perniagaan Sendiri

7 Alasan Mengarut Mengapa Anda Tidak Akan Memulakan Perniagaan Sendiri

Posted at

Sebagai anak muda yang mempunyai cita-cita tinggi, tentulah anda mempunyai keinginan memiliki perniagaan atau perusahaan sendiri. Namun setelah sekian lama masa berlalu, anda masih... Read More