HOME
Home » Kesihatan » Bayangkan Jika Anda Terkena Angin Ahmar Apa Akan Berlaku

Bayangkan Jika Anda Terkena Angin Ahmar Apa Akan Berlaku

Posted at | Categorised in Kesihatan

Angin Ahmar pendek saja tajuk saya malam ini.  Bulan lepas seorang kawan jatuh di bilik air diserang angin ahmar. Akhir-akhir ni banyak benar mendengar berita orang kena serangan Angin Ahmar tak kira tua atau muda.

Kisah seorang Penolong Guru Besar yang sangat didikasi dan kuat bekerja, jarang meninggalkan solat subuh berjemaah di masjid.  Tiba-tiba tak nampak kelibatnya, dalam hati tertanya-tanya  mesti ada sesuatu yang tak kena.

Balik rumah tengok whatsapp, ada yang post cikgu ni jatuh di bilik air kena serang angin ahmar.  Mudah-mudahan kita dijauhkan oleh Allah dari di serang penyakit ini.

Strok atau Angin Ahmar terjadi bila pembuluh darah di bahagian otak menjadi sempit atau pecah.  Menyebabkan tisu-tisu otak rosak kerana kekurangan bekalan oksigen dan tisu-tisu tersebut akan mati dan menyebabkan otak tidak lagi berfungsi akan menyebabkan gejala seperti pengsan, tidak sedarkan diri atau lumpuh sebahagian badan.

Angin Ahmar merupakan penyakit yang merbahaya dan amat ditakuti.  Ianya boleh menyebabkan kecacatan kekal dan boleh menyebabkan kematian.  Terbukti apabila 30 hingga 35 peratus dari 1000 orang yang mengidap Angin Ahmar menemui ajalnya, mengikut stastik Hospital Kuala Lumpur.

Pada tahun 2001 WHO atau Pertubuhan Kesihatan Sedunia mencatatkan pengidap angin ahmar seluruh dunia berjumlah 20 juta orang dan 5.5 juta orang meninggal dunia.

Bayangkan Bayangkan Jika Anda Terkena Angin Ahmar Apa Akan Berlaku, anda akan kehilangan keupayaan untuk bekerja, sumber pendapatan akan terhenti dan kehidupan menjadi gelap gelita.

Mencegah adalah lebih baik dari merawat, jadi ambillah langkah berjaga-jaga dengan mengawal habit pemakanan kita.

Bayangkan Jika Anda Terkena Angin Ahmar Apa Akan Berlaku

Bayangkan Jika Anda Terkena Angin Ahmar Apa Akan Berlaku

 

Abang Zul, salah seorang yang menerima nasib yang sama dengan 20 juta rakyat dunia yang terkena penyakit Angin Ahmar.  Hilang pekerjaan hilang mata pencarian…

Tetapi mujurlah Abang Zul sebelum ini telah membuat pilihan yang betul dengan menceburi perniagaan MLM yang kebanyakan orang merasa “jijik” mendengarnya.  Ramai yang meluat bila sebut MLM, tak kurang yang marah-marah bila di pelawa.

Pesakit Angin Ahmar Abang Zul

Tetapi  bagi Abang Zul, menyertaai pernigaan MLM adalah suatu pilihan yang betul yang pernah dilakukannya.

Walaupun Abang Zul kini terpaksa menggunakan kerusi roda tetapi beliau masih berupaya menyara keluarganya dengan pendapatan pasif  5 angka yang diterima dari komisyen pernigaan yang dijalankannya.

Apa yang lebih memeranjatkan walaupun Abang Zul terlantar beberapa bulan di atas katil, namun pendapatan pasif hasil dari komisyan MLMnya terus berjalan dan dibayar oleh syarikat, walaupun abang Zul tidak berbuat apa-apa.

Yang peliknya menurut Abang Zul, pendapatannya semakin meningkat dan terus meningkat setiap bulan.

Kini Abang Zul tidak lagi risau tentang rezeki untuk menyara anak isterinya yang tercinta.

Bayangkan jika anda terkena musibah seperti Abang Zul, ke manakah tempat untuk anda mengadu.  sunggub kasihan anak-anak dan isteri pula terpaksa menyara anda.

Bak kata Dr Hamka di bawah ” REBUTLAH PELUANG YANG BESAR itu kerana PELUANG YANG BESAR itu boleh BERLALU dengan tiba-tiba”.

Semoga entri kali ini dapat membuka mata hati anda, dan merebut peluang yang mungkain hanya datang sekali. Wang mungkin tidak dapat menyembuhkan penyakit, tetapi dengan wang kita boleh boleh mendapatkan rawatan yang terbaik.

Jika ingin meerubah kehidupan anda dan menikmati kebebasan kewangan seperti yang di alami Abang Zul sila hubungi 019-5522961 untuk pendaftaran.

Jika nak dapatkan doa angin ahmar anda boleh bacanya di sini.

No comment for Bayangkan Jika Anda Terkena Angin Ahmar Apa Akan Berlaku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Related Post to Bayangkan Jika Anda Terkena Angin Ahmar Apa Akan Berlaku

Inilah cara merawat sakit lutut dan sendi dengan berkesan dan selamat

Inilah cara merawat sakit lutut dan sendi dengan berkesan dan selamat

Posted at

Sengsara sakit lutut dan sendi? Inilah cara merawat sakit lutut dan sendi dengan berkesan dan selamat! Masalah sakit lutut dan sendi merupakan salah satu... Read More

9 Tips Merawat Simpul Mengkarung Yang Berkesan

9 Tips Merawat Simpul Mengkarung Yang Berkesan

Posted at

Tengah syok tidur nyenyak tetiba tersentap kesakitan keran cramp atau simpul mengkarung. Anda pernah terkena fenomena ini? Tak tahu nak buat macam mana? Inilah... Read More

Simpul Mengkarung Punca Dan Tips Rawatan Yang Berkesan

Simpul Mengkarung Punca Dan Tips Rawatan Yang Berkesan

Posted at

Sedang tidur lena, tetiba terasa sakit yang amat sangat pada bahagian betis, terasa kejang dan tak boleh bergerak. Simpul mengkarung membuatkan anda merasa kesakitan yang... Read More

Serangan Simpul Mengkarung! Inilah 4 Cara Untuk Hindarnya

Serangan Simpul Mengkarung! Inilah 4 Cara Untuk Hindarnya

Posted at

“Aduh sakitnya bila kena Serangan Simpul Mengkarung lebih-lebih lagi wahtu tengah malam.” Siapa yang pernah terkena serangang simpul mengkarung tahulah betapa sakitnya. Ramai yang sedar... Read More

Inilah Punca Terjadinya Jerawat Dan Cara Mencagahnya Yang Berkesan

Inilah Punca Terjadinya Jerawat Dan Cara Mencagahnya Yang Berkesan

Posted at

Siapa yang tidak tahu tentang masalah jerawat? Hampir semua orang ada mengalaminya, cuma tahapnya berbeza-beza. Tatapi tidak ramai yang tahu punca terjadinya jerawat. Jerawat... Read More