HOME
Home » Tips » Bagaimana Jana Pendapatan Dari Rumah Hanya Dengan Satu Aplikasi Viral

Bagaimana Jana Pendapatan Dari Rumah Hanya Dengan Satu Aplikasi Viral

Posted at | Categorised in Tips

Bagaimana Jana Pendapatan Dari Rumah Hanya Dengan Satu Aplikasi Viral

Memulakan perniagaan omline sebagsai ruang untuk Jana Pendapatan Dari Rumah, sekarang ni dah jadi “sangat’ trend di kalangan wanita Malsysia, o..o lelaki juga. Sebelum mulakan perniagaan atau menjadi usahawan penting sangat anda meguasai pengurusan kewangan, walaupun perniagaan yang anda jalankan hanya secara sambilan sambil anda menguruskan rumah tangga.

Bagi anda yang nak menjinakkan diri dalam perniagaan online, pastikan diri bersedia untuk menguruskan pendapatan dan perbelanjaan isi rumah secara berhemah. Ikut petua otai bisnes online  anda perlu menyediakan dua tabung khas iaitu tabung kecemasan untuk menyara diri selama sekurang-kurangnya setahun selepas meletakkan jawatan tetap. Tabung kedua ialah tabung modal dari sumber simpanan sendiri.

Memulakan Bisnes Online

Apabila nak memulakan bisnes, dah tentu anda perlu mengetahui selok belok aliran wang. Anda juga wajib menguasai tentang pasaran semasa untuk produk dan perkhidmatan yang nak anda niagakan. Kemudian senaraikan sandaran kewangan untuk gaji anda, membeli peralatan pejabat, bayaran pinjaman seperti pinjaman kenderaan, rumah atau pinjaman peribadi, cukai dan insurans.

Bagi meringankan beban,lakukan pembelian awal barang-barang keperluan secara berperingkat. Contoh membeli set komputer atau printer, internet dan telefon ketika anda masih bekerja di syarikat lama.

Begitulah seterusnya sehingga semua peralatan asas lengkap sebelum anda berhenti kerja. Cara ini dapat menjimatkan wang modal anda untuk kegunaan publisiti dan promosi produk untuk masa akan datang.

Jana Pendapatan Dari Rumah Secara Sambilan

Sangat penting untuk anda melakukan perniagaan dari rumah secara sambilan terlebih dahulu. Seterusnya apabila ia mulai stabil dan dapat menjana hasil secara konsisten barulah anda mulakannya secara serius dengan sepenuh masa.

Ini adalah jalan selamat agar anda tidak terjebak dalam bebanan hutang.

Ketika ingin membeli stok, jangan gopoh mengeluarkan belanja besar, membeli stok yang banyak tetapi anda belum lagi ada sasaran pelanggan. Berkemungkinan anda akan kecewa kerana tiada pelanggan dan stok tersebut tidak terjual. Oleh yang demikian mulakan bisnes online anda secara berperingkat-peringkat.

Contohnya ketika masih bekerja anda sudah mendaftar sebagai agen produk. Secara sambilan anda membawa katalog ke pejabat dan memperkenalkan produk kepada kawan-kawan. Kemudian cuba jual secara online menerusi laman web atau blog percuma. Secara tidak langsung anda sedang membina pasaran dan mengumpul pelanggan tetap.

Bina jenama dan kualiti profil syarikat anda dengan berkongsi banyak maklumat tentang produk anda di blog atau laman web syarikat. Siarkan juga testimoni pelanggan yang berpuas hati dengan produk anda. Juga membuka jaringan usahawan dalam pelbagai kategori untuk bertukar-tukar pandangan dan idea.

Baca juga:

5 Cara Sebenar Buat Duit Secara Online Jika Anda Malas Nak Makan Gaji 
Toneexcel Tempat Buat Duit Tanpa Modal Besar

Usaha Lain Untuk Memajukan Bisnes Anda

  1. Melabur untuk pengiklanan
  2. Guna kaedah ‘modal minimum dan risiko terkawal’
  3. Asingkan akaun kewangan perniagaan dan akaun kewangan peribadi
  4. Tetapkan matlamat
  5. Lantik akauntan atau hadiri seminar pengurusan kewangan
  6. Komited menjalani gaya hidup sederhana sebelum berjaya

Menentukan sasaran pendapatan bulanan adalah salah satu cara untuk bekerja dengan lebih gigih. Cuba sasarkan pendapatan sebanyak RM500 pada bulan pertama kemudian RM1000 dan seterusnya sehingga anda mendapat sasaran pendapatan yang diingini.

Setelah perniagaan mula menampakkan hasil, pastikan anda membuat pemasaran secara berterusan untuk mengekalkan impaknya. Guna sepenuhnya kuasa laman sosial unruk mengumpul sasaran pelanggan serta luaskan publisiti anda dari semasa ke semasa.

Saya faham, untuk memulakan bisnes online anda yang pertama bukanlah mudah. Tidak semudah membeli peralatan, stok produk atau menguruskan kewangan. Produk adalah nyawa perniagaan, tanpa produk tiadalah perniagaan. Tetapi promosi adalah jauh lebih penting, promosi adalah nadi perniagaan.

Tanpa promosi pasti stok anda yang bertimbun-timbun tidak akan terjual. Anda wajib mempromosikan produk anda secara gila-gila dan konsisten. Ini juga menimbulkan masalah, mampukah anda membuat promosi di laman sosial tanpa henti?

Jika ingin menggunakan iklan berbayar mampukan anda menanggung kos pengiklanan yang semakin mahal, pada hal keuntungannya belum pasti?

Tahukah anda? Ada satu teknik promosi viral yang sangat mantap. Bukan itu saja, malah ianya percuma.!

Lihat mereka ini yang sudah Jana Pendapatan Dari Rumah dengan menggunakan Aplikasi Viral yang  hebat!.

Bagaimana Jana Pendapatan Dari Rumah Hanya Dengan Satu Aplikasi Viral

 

Bagaimana Jana Pendapatan Dari Rumah Hanya Dengan Satu Aplikasi Viral

Cuba kebolehan anda menggunakan sistem ini. bit.ly/216U8CF

Kami tidak akan memaksa anda menggunakan applikasi viral ini, tetapi sanggupkah anda mengalami kerugian yang berterusan, asyik membayar beratus-ratus ringgit kos FbAds setiap hari sedangkan ada yang percuma?

Ini buktinya dari orang yang sama menggunakan applikasi viral dalam tempoh beberapa jam sahaja.

Jana Pendapatan Dari Rumah

Kami tidak memaksa anda, tetapi mereka bercadang menaikkan harga aplikasi ini sekali ganda dari sekarang dalam tempoh terdekat.

No comment for Bagaimana Jana Pendapatan Dari Rumah Hanya Dengan Satu Aplikasi Viral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Bagaimana Jana Pendapatan Dari Rumah Hanya Dengan Satu Aplikasi Viral

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Harganya Mahal

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Mahal

Posted at

Anda pernah mendengar kepala angin? Eh.. bukan, bukan… Kepala Kain, Jeans Kepala Kain. Jika anda seorang peminat jeans tegar pasti anda teruja untuk mendapatkan... Read More

Tips untuk Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

Posted at

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging – Jika anda tak pernah memikirkannya, inilah yang saya nak beri tahu anda blogging adalah adalah suati... Read More

Manafaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Posted at

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah  – Ramai yang tahu keenakan kopi sebagai minuman lazat yang mampu menghilangkan mengantuk. Tapi tahukah anda tidak ramai yang tahu manfaat... Read More

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Posted at

Ramai remaja yang menghadapi masalah hilangkan parut jerawat pada wajah mereka. Berhati-hati apabila menggunakan ubat yang dibeli dari kedai yang mengandungi bahan kimia berbahaya.... Read More

Cara Meningkatkan Traffic Organik

13 Cara Meningkatkan Traffic Organik Dengan Cara Yang Beretika

Posted at

Cara Meningkatkan Traffic Organik – Jika anda mempunyai produk yang terbaik, anda akan kecewa kerana tidak dapat dijual kerana tidak ada orang yang tahun... Read More