HOME
Home » Tips » Bagaimana Buat Duit RM1,131.08 Dari Google Adsense Dengan Langkah Mudah

Bagaimana Buat Duit RM1,131.08 Dari Google Adsense Dengan Langkah Mudah

Posted at | Categorised in Tips

Bagaimana Buat Duit RM1,131.08 Dari Google Adsense Dengan Langkah Mudah – Ada banyak cara buat duit dari internet sebenarnya.  Antara yang paling popular dan semua orang tahu adalah buat duit melalui Google Adsense, buat duit melalui Fiverr dan banyak lagi. Tetapi dua platform ini adalah yang paling popular dan dangat digemari.

Ramai yang beranggapan buat duit di internet itu tipu, mereka langsung tak percaya boleh buat duit di internet. Ramai pula yang beranggapan buat duit di internet seperti skim cepat kaya, buat dan tinggal dan duit masuk mencurah-curah.

Betulkan persepsi anda, buat duit di internet sama juga dengan usaha-usaha mencari duit di luar sana. Anda harus pergi ke pejabat buat kerja yang di arahkan oleh majikan dan anda akan mendapat gaji. Pokoknya.. anda kena bekerja dan berusaha bersungguh-sungguh.

Bagaimana Buat Duit RM1,131.08 Dari Google Adsense Dengan Langkah Mudah

Dalam post ini saya akan tunjukkan bagaimana anda boleh buat (USD282.77 ) RM1,131.08 sebulan dari program Google Adsense dengan mengikuti langkah-langkah yang saya tunjukkan. Anda bertuah kerana Google Adsense telah menerima blog dalam Bahasa Malaysia untuk menyertai program ini.

Sebelum anda meneruskan bacaan tentang program buat duit melalui Google Adsense ini lihat dulu screenshot di bawah. Anda boleh lihat Google Adsense benar-benar boleh beri duit sampingan darinya. Yang penting usaha!

Bagaimana Buat Duit RM1,131.08 Dari Google Adsense Dengan Langkah Mudah

Google Adsense merupakan satu advertising program  yang merentasi seluruh dunia. Berbanding advertising programs yang lain, Google Adsense menawarkan payout yang maksimum di negara ini, jadi jangan lepaskan peluang mencuba buat duit dengan advertising program ini.  Teruskan bacaan untuk belajar bagaimana buat duit dengan Google Adsense.

Dapat seribu ringgit sebulan dalam keadaan sekarang sangat bermakna dan yang lebih bermakna anda hanya duduk-duduk di rumah sahaja. Anda tak perlu keluar dari keselesaan bilik tidur untuk membina pendapatan ini. Tapi ini bukan fake “Skim Cepat Kaya” yang kononnya anda boleh dapat ribu riban hanya goyang kaki tanpa usaha.

Adsense adalah benar, dan sah dari segi undang-undang sebagai suatu sumber pendapatan, ianya milik Google dan seperti sumber pendapatan yang lain memerlukan usaha keras. (tak keras mana pun) Buat kajian dan planning, tu jer..

Keperluan asas hanya komputer dan talian internet dan semangat bekerja kuat. Sebab “harder and smarter you work the more you can earn”.

Untuk buat duit dari Adsense anda harus “bekerja” dengan topik yang anda minat, jika anda meminati sesuatu perkara atau topik, Adsense akan bantu anda buat duit dari pengetahuan dan kepakaran anda. Tuliskan saja… Namun anda perlu membuat kajian untuk pastikan topik yang anda minat juga mempunyai nilai komersial .

Ini adalah proses yang ‘kacang’ buat duit dari Adsense. Sekarang baca langkah demi langkah bagaimana anda boleh jana pendapatan RM1,131.08 setiap bulan dari Adsense.Bagaimana Buat Duit RM1,131.08 Dari Google Adsense Dengan Langkah Mudah

Jom baca bagaimana proses buat duit dari Adsense.

Apakah Google AdSense advertising Program

dan Bagaimana Buat Duit RM1,131.08 Dari Google Adsense Dengan Langkah Mudah

Google AdSense adalah advertising program yang dimiliki oleh Google. Perjalanannya cukup mudah, jika anda mempunyai laman web atau blog, YouTube Channel, anda boleh paparkan iklan di sana. Iklan atau advertising ini dibekalkan oleh pihak Google. Apabila mana-mana pengunjung blog anda klik iklan yang terpapar, Google akan membayar anda dengan amaun tertentu komisen. Ini dipanggil Google AdSense Earning.

Untuk access ke ads by Google, anda haru memiliki akaun Google AdSense. Yang bagusnya akaun ini adalah percuma, anda tidak perlu membayar apa-apa fees untuk membuka akaun Google Adsense.

Bila bekerjasama dengan AdSense anda akan mendapati dua cara pembayaran, Cost Per 1000 Impressions dan Cost Per Click.  Mudah je nak fahamkan?

Berapakah had jumlah Earning dari ADSense – Yang bestnya, tak ada limit. Ianya terpulang kepada hasil usaha dan kreativiti anda sendiri, anda boleh dapat kurang atau anda boleh dapat lebih dari AdSense. Dengan Google AdSense Sky is the limit.

Bagaimana Buat Duit RM1,131.08 Dari Google Adsense Dengan Langkah Mudah

Bagaimana mencari segmen yang anda benar-benar minat

Sekarang anda dah tahu apa itu AdSense dan bagaimana ianya bekerja untuk anda, jom kita mulakan kerja bagaimana nak dapat duit dari AdSense.

Perkara pertama yang anda harus lakukan untuk buat duit dengan AdSense ialah cari topik, niche, segmen yang anda boleh tulis dengan baik. Apabila memilih topik, niche, segmen yang anda boleh tulis dengan baik dua perkara penting yang harus ada dalam fikiran anda ialah Passion & Commercial Viability.

Passion atau Minat

Ianya boleh jadi apa saja dari kewangan hingga memasak, hobi malahan cerita kehidupan seharian dan perkembangan anak-anak. Apa pun topiknya pastikan anda suka menulis, mencipta gambar-gambar atau membuat video-video menarik.

Untuk buat duit dari AdSense anda perlu kongsikan cerita-cerita menarik ini, bantu mengatasi masalah pembaca, jawab soalan-soalan mereka jadi anda perlu “cinta” topik-topik yang anda ‘bekerja’ dengannya.

Sekali anda ‘cinta’ dengan topik yang anda minat, anda akan menambah ilmu tentang topik tersebut dengan banyakkan membaca tentangnya. Dengan cara ini anda akan mempunyai banyak idea uyang bermanafaat untuk diluahkan ke blog anda sebagai panduan pembaca.

Nilai Komersial (Commercial Viability)

Walaupun suka pada segala-galanya, duit adalah yang lebih utama, betul tak? Jadi untuk buat duit dari topik penulisan anda, pastikan juga topik anda mempunyai nilai komersial. Tajuk yang terlalu menjurus seperti “Resepi biskut raya” mungkin akan membantu anda memperolehi duit, tetapi ianya agak terhad, kerana audiance yang terhad dan potensi anda menulis tentang topik ini juga terhad. Tetapi anda boleh luaskan lagi kepada “Resepi masakan Melayu” ianya akan membawa lebih ramai pencari resepi dalam berbagai masakan Melayu dan memberi anda skop yang lebih luas untuk menulis.

Bagaimana membeli Domain dan Hosting untuk website anda?

Domain

Nama domain sangat mempengaruhi segala mak nenek elemen kepada blog anda. Ingat betul-betul point ini semasa hendak memilih nama domain blog atau website anda:

Nama domain yang cantik, mudah dieja dan mudah diingati akan menarik ramai pembaca dari nama yang berbelit-belit untuk dieja.

Membeli nama domain akan memberi refleksi terhadap topik blog, niche dan segmen. Hanya dengan membaca nama domain, orang sudah boleh tahumengenai apakah blog yang bakal dibaca.

Pastikan domain anda menggunakan .com atau .net ianya memberikan kelebihan untuk jangka masa panjang dan kebanyakan pembaca lebih selesa dangan “sambungan” ini.

Saya cadangkan anda menggunakan Netkl.com untuk membeli domain anda. Anda boleh berhubung dengan Bahasa Malaysia untuk berhubung dan juga mereka memberikan respon yang pantas jika memerlukan bantuan.

Hosting

Mempunyai hosting yang berkualiti sangat penting. Jika hosting anda berkualiti rendah, kemungkinan blog anda akan selalu “down”, anda akan kehilangan pembaca kerana gagal melayari blog anda, akibatnyaanda akan hilang income dari AdSense. Kekerapan “putus talian” juga akan menyebabkan ranking blog anda di Google akan jatuh, akibatnya anda kehilangan pengunjung.

Untuk membeli hosting anda boleh juga menggunakan perkhidmatan di atas. Biasanya mereka menawarkan domain percuma bersama domain hosting pertama yang dibeli.

Bagaimana Buat Duit RM1,131.08 Dari Google Adsense Dengan Langkah Mudah

Bagaimana membina blog WordPress

Saksikan video di bawah bagaimana membina blog WordPress:

Saya yakin anda dah tahu bagaimana membeli domain dan hosting dan anda juga dah tahu bagaimana membina blog WordPress. Satu perkara penting seterusnya yang anda harus tahu ialah memilih membuat kajian dan memilih tajuk dan keyword blog anda. Saya akan ceritakan di entry seterusnya.

“Ketahui Rahsia Bagaimana Cara Menjana Wang di Internet Tanpa Modal Dengan Laman Web Anda!”

No comment for Bagaimana Buat Duit RM1,131.08 Dari Google Adsense Dengan Langkah Mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Bagaimana Buat Duit RM1,131.08 Dari Google Adsense Dengan Langkah Mudah

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Harganya Mahal

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Mahal

Posted at

Anda pernah mendengar kepala angin? Eh.. bukan, bukan… Kepala Kain, Jeans Kepala Kain. Jika anda seorang peminat jeans tegar pasti anda teruja untuk mendapatkan... Read More

Tips untuk Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

Posted at

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging – Jika anda tak pernah memikirkannya, inilah yang saya nak beri tahu anda blogging adalah adalah suati... Read More

Manafaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Posted at

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah  – Ramai yang tahu keenakan kopi sebagai minuman lazat yang mampu menghilangkan mengantuk. Tapi tahukah anda tidak ramai yang tahu manfaat... Read More

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Posted at

Ramai remaja yang menghadapi masalah hilangkan parut jerawat pada wajah mereka. Berhati-hati apabila menggunakan ubat yang dibeli dari kedai yang mengandungi bahan kimia berbahaya.... Read More

Cara Meningkatkan Traffic Organik

13 Cara Meningkatkan Traffic Organik Dengan Cara Yang Beretika

Posted at

Cara Meningkatkan Traffic Organik – Jika anda mempunyai produk yang terbaik, anda akan kecewa kerana tidak dapat dijual kerana tidak ada orang yang tahun... Read More