HOME
Home » Tips » Bagaimana Buat Duit Dengan Adsense Website Tanpa Henti

Bagaimana Buat Duit Dengan Adsense Website Tanpa Henti

Posted at | Categorised in Tips

Bagaimana Buat Duit Dengan Adsense Website Tanpa Henti

AdSense sangat hebat, jika anda nak tahu bagaimana buat duit dengan Adsense Websita, teruskan bacaan. Tepapi anda harus tahu, saya sebenarnya lebih banyak buat duit melalui pemasaran affiliate dan community referral berbanding dengan pendapatan dari AdSense.

Apa itu Google Adsense dan Adsense Website?

Bagi anda yang baru dalam dunia blogging, mesti tertanya-tanya dan nak tahukan?

AdSense ni merupakan salah satu cara paling mudah nak buat duit tambahan. Pendek kata, boleh jana income tambahan melalui pengiklanan.

Apa yang perlu abda lakukan hanyalah copy kod AdSense dari Google untuk memaparkan iklan di blog atau Adsense Website anda, dan dari situ anda akan jana pendapatan apabila ada orang klik iklan tersebut. Atau menjana pendapatan dari jumlah iklan yang terpapar di blog anda.

Punca pendapatan ini dijana dari program Googke AdWords, iaitu sistem pay per click marketing.

Anda selalu melihat iklan-iklan ini terpapar di bahagian atas, bawah atau di sebelah kanan ‘organic result’ di laman carian Google.com.

Ini dipanggil Sponsored Result yang mana para pengiklsan atau dipanggi advertisers membayar setiap link yang tersenarai di sini apa bilaianya diklik.

AdSense adalah hasil pendapatan yang dikongsikan dari AdWords Ads. Apabila seseorang klik di iklan tersebut anda akan mendapat sehingga 68% dari ju,lah klik, manakala selebihnya adalah pendapatan bagi Google.

AdSense adalah berdasarkan auction-based system yang membenarkan advertisers bersaing dalam pemasaran ini. sesiapa yang sanggup membayar lebih dan mempunyai iklan yang berkualiti akan diletakkan di bahagian teratas.

Inilah program yang terbaik yang dapat membantu anda menjana pendapatan dari Adsense Website, dan terbaik jika Adsense Website anda mempunyai content driven dalam niche yang tertentu.

Bagaimana Buat Duit Dengan Adsense Website Tanpa Henti

Lebih banyak artikel yang anda tulis, lebih mudah untuk Google mengenal pasti dan menyesuaikan iklan yang dipaparkan ke Adsene Website anda.

Tolong jangan salah faham, Adsense bukan skim cepat kaya. Ianya memerlukan kerja keras dan usaha yang bersungguh-sungguh untuk buat duit online anda. Jangan sekali-kali berfikir, sebaik sahaja permohonan Assense anda diluluskan, terus anda akan buat duit besar!.

Berapa banyak yang Anda Boleh jana Dari Google Adsense?

Komisen yang anda dapat dari setiap klik, bergantung sepenuhnya dari berapa yang advertisers sanggup bayar kepada Google bagi setiap iklan. Ada yang mendakwa mereka pernah mendapat USD15 bagi satu klik!

Namun untuk mendapat satu klik USD1 pun sebenarnya agak sukar, tetapi ianya tidak mustahil.

Apa yang penting, saya tidak dapat menganggarkan berapa yang anda boleh dapat berdasarkan trafik website adsense anda. Tapi selalunya publisher ingin tahu berapa anggaran bagi setiap klik.

Tidak ada sesiapa pun yang tahu, kecuali pihak Google, jadi janganlah terpengaruh dengan cakap-cakap orang. Agak mustahil bagi mana-mana Adsense Publisher memberikan jawapan yang sebenar.

Namun ada beberapa niche yang dikatakan memberikan pulangan yang besar seperti Insurance, Finance dan sebagainya.

Anda boleh cari keyword tersebut di AdWords Keyword Planner.

Lebih tinggi daya saing Keyword yang dicari, lebih tinggi yang Advertisers sanggup bayar dan lebih tinggilah pendapatatan Publisher (anda).

Walaupun Goobgle tidak mendedahkan berapa banyak yang boleh anda dapat dari setiap unit iklan yang terpapar di Website Adsense anda, namun anda masih boleg log ke akaun adsense anda pada bila-bila masa dan melihat jumlah revenua yang anda dapat mengikut hari, minggu, bulan, tahun dan sebagainya.

Sebagai contoh, jika anda lihat anda menjana USD10 dari 10 klik, itu bermakna anda mendapat USA1 bagi setiap klik. Itupun hanya anggaran sahaja, anda takkan tahu jumlah sebenar bagi setiap klik.

Jumlah earning yang akan anda dapat berhubung rapat dengan jumlah ‘targeted traffic’ yang datang ke website atau blog anda. Mereka mencari sesuatu dan kemungkinan yang besar mereka akan klik iklan di laman anda jika iklan itu bersesuaian dengan apa yang mereka cari.

Secara idealnya anda harus menulis tentang topik yang anda minat dan pakar tentangnya. Dengan cara itu anda tidak akan kekeringan idea untuk menulis tentang tajuk tersebut.

Bina Website Adsense Anda

Sebelum memulakan blog atau website, pastikan andan dan kenalpasti topik atau niche pilihan. Ini memudahkan anda untuk menulis topik-topik tersebut dengan sebanyak-banyaknya untuk memohon program AsSense dan untuk menguasai ranking pertama laman carian google bagi jangka masa panjang.

Lebih banyak content yang anda tulis lebih mudah permohonan abda diluluskan dan lebih trafik organik yang akan datang ke adsense website anda untuk mencari maklumat dan peluang menjana pendapatan lebih besar.

Jika ingin dapatkan pendapatan pasif yang banyak, tulislah topik anda sebanyak mungkin. Haha.. jangan berharap sangat dengan hanya menulis 10 content akan dapat $1000 sebulan. Memang tak realistik laa…

 Bina Website Adsense Anda Sekarang!

Dapatkan domain dan hosting dan mula bina blog atau website adsense anda sekarang! Saya cadangkan anda menggunakan Wordpreaa untuk membina website anda kerana hanya dengan beberapa klik sahaja website anda sudah siap.

Sebaik sahaja anda telah memilih thame, terus boleh tepek AdSense Ads samada menggunakan plugin percuma atau menggunakan WordPress Text widget unruk tepek ads di sidebar.

Bagaimana Cara Menyertai AdSense?

Apabila website anda dah ada 20 hingga 30 artikel, bolehlah daftar menyertai AdSense di http://adsense.google.com

Apabila permohonan anda diterima, hanya copy paste kod HTML ke website adsense anda. Ads boleh dalam bentuk text ads, image ads atau kombinasi kedua-duanya. Terpulang pada anda.

Anda boleh meletakkan ads secara melintang atau secara menegak. Namaun sekarang Google telah menyediakan responsive ads yang boleh menyesuaikan diri dalam apa bentuk sekali pun bersesuaian dengan thames anda.

Tips Untuk Berjaya Dalam AdSense

Sedikit tips yang dapat saya berikan untuk berjaya dalam Google AdSense.

Bina Trafik Organik

Anda takkan ke mana-mana dalam AdSense jika website anda tidak mempunyai cukup trafik atau penunjung. Tolong jangan sangka Google AdSense sama dengan program Skim Cepat Kaya. Untuk berjaya perlukan ilmu, pengorbanan dan usaha keras yang panjang untuk Bagaimana Cara Dapatkan Trafik Organik Google yang berkualiti.

Namun anda mungkin boleh mempelajari bagaimana Rahsia Dapatkan Trafik Organik Cara Pantas yang banyak terdapat di internet, kenalah rajin membuat kajian dan percubaan-percubaan anda sendiri. Itulah kuncinya, tak ada perkataan tunggu dan lihat, tetapi anda perlua cuba dan cuba dan mencuba.

Elak Dari Menggunakan Hosting Percuma

Saya perhatikan ramai yang suka menggunakan hosting percuma seperti blogspot, wordpress dan sebagainya. Bukan tak boleh, tapi jika untuk permulaan untuk memahirkan diri, tak mengapa. Tetapi fakta tak pernah menipu. Pemilik website yang berjaya sebenarnya telah melaburkan wang untuk kejayaan itu.

Jika anda ingin search engine dan pengunjung serius mengunjungi website anda, anda harus mempunyai website sendiri, bukan menumpang di platform percuma.

Malah jika anda terpaksa mengumpul wang sehingga mengambil masa 6 bulan untuk membeli domain dan hosting. Saya rasa inaya lebih baik dair anda menggunakan hosting percuma.

Masalah lain yang mungkin timbul ialah, website atau blog anda mungkin ditutup tanpa amaran. Jika anda tidak memiliki website anda sendiri, anda juga tidak ada pendapatan.

No comment for Bagaimana Buat Duit Dengan Adsense Website Tanpa Henti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Bagaimana Buat Duit Dengan Adsense Website Tanpa Henti

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Harganya Mahal

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Mahal

Posted at

Anda pernah mendengar kepala angin? Eh.. bukan, bukan… Kepala Kain, Jeans Kepala Kain. Jika anda seorang peminat jeans tegar pasti anda teruja untuk mendapatkan... Read More

Tips untuk Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

Posted at

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging – Jika anda tak pernah memikirkannya, inilah yang saya nak beri tahu anda blogging adalah adalah suati... Read More

Manafaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Posted at

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah  – Ramai yang tahu keenakan kopi sebagai minuman lazat yang mampu menghilangkan mengantuk. Tapi tahukah anda tidak ramai yang tahu manfaat... Read More

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Posted at

Ramai remaja yang menghadapi masalah hilangkan parut jerawat pada wajah mereka. Berhati-hati apabila menggunakan ubat yang dibeli dari kedai yang mengandungi bahan kimia berbahaya.... Read More

Cara Meningkatkan Traffic Organik

13 Cara Meningkatkan Traffic Organik Dengan Cara Yang Beretika

Posted at

Cara Meningkatkan Traffic Organik – Jika anda mempunyai produk yang terbaik, anda akan kecewa kerana tidak dapat dijual kerana tidak ada orang yang tahun... Read More