HOME
Home » Tips » 6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Posted at | Categorised in Tips

6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Ramai yang terkapai-kapai nak cari duit lebih dengan memulakan perniagaan. Ada pula yang terburu-buru membuka perniagaan perniagaan besar dengan modal yang banyak tanpa ilmu perniagaan dan pemasaran.

Tekan hidup yang semakin membebankan memaksa ramai orang mencari jalan keluar mendapatkan pendapatan tambahan dengan cara berniaga. Namun ramai yang merasa kecewa kerana setiap kali berusaha, tidak pernah berjaya.

Di sini saya berikan 15 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar yang boleh dijadikan panduan sebelum anda bermula.

6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

 

Bisnes Burger

Burger merupakan makanan segera yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia ketika ini. Tidak ada orang yang tidak kenal apa itu burger.  masyarakat terlalu sibuk untuk memasak makanan untuk diri sendiri.

Mereka lebih gemar membeli makan segera yang cepat dan sedap dan sesuai dengan selera setiap orang.

Mulakan perniagan burger anda secara kecil-kecilan kemudian kembangkan rangkaian anda. Idea perniagaan kecil ini telah berjaya dikembankan menjadi perniagaan besar oleh beberapa orang usahawan seperti Fiso Omar.

Ikuti Kursus Bisnes Burger Lengkap Di Sini.

6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Bisnes Air Balang

Tahukah anda bisnes air balang boleh menjana keuntungan yang berlipat kali ganda? Tidak ada perniagaan kecil separti menjual air balang ini boleh menjana keuntungan yang banyak seperti ini.

Perniagaan Air Balang ini sangat mudah dan boleh dilakukan pada bila-bila masa, terutama jika ada event seperti sukan sekolah-sekolah, expo dan sebagainya.  Malah sesetangah majlis kenduri kahwin pun menempah Air Balang sebagai salah satu menu tambahan yang unik.

Ikuti Kursus Bisnes Air Balang Di Sini

6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Bisnes Aie Krim

Ais krim merupakan satu perniagaan kecil yang boleh anda ceburi. Ramai yang telah berjaya dengan perniagaan ini. Mereka berniaga bukan hanya cukup cukup makan, malah anda yang telah berjaya mengembangkan perniagaan ini menjadi perniagaan besar yang mempunyai pekerja yang ramai.

Jangan pandang remeh dengan pernigaan ais krim ini. Nak tahu caranya untuk bermula? Di Sini

6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Bisnes Fotografi

Setiap orang ada kesukaan dan hobi masing-masing. Ramai yang berjaya dalam berniagaan yang besar bermula dengan hobi mereka. Sebagai contoh, encik Nik Ridzuan merupakan seorang juru gambar profesional yang bermula dari hobi dan suka-suka. Kini telah mempunyai sebuah syarikat yang besar dan kukuh, juga bersedia mengajar anda menjadi photographer yangberjaya.

Untuk lebih mudah baca dulu panduan berguna ini yang akan membuatkan anda lebih terinspirasi.

6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Bisnes Hiasan Dalaman

Perniagaan ini agak berat sedikat dan memerlukan kemahiran dan skill yang agak tinggi. Namun jika anda seorang yang suka menghias rumah, ianya tidak menjadi satu halangan yang besar buat anda.

Hiaskan rumah anda dengan cantik, ambil gambar dari sudut yang nemarik, uploadkan ke facebook, instagram dan whatsapp di group-group. Taraaa… anda tidak akan menyangka ianya boleh mejnana pendapatan lumayan pada suatu hari nanti. Klik di sini untuk lebih mendalami idea ini.

Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar Yang patut Anda Cuba:

Toneexcel Tempat Buat Duit Tanpa Modal Besar

Buat Duit Dengan Menulis

Jangan terkejut dengan idea ini! Tahukah anda ramai yang menceburi perniagaan menjual penulisan mereka?. Perniagaan ini tak memerlukan modal langsung.. ianya zero cost! Anda telah belajar menulis berbelas tahun di sekolah. Anda pasti boleh menulis, jangan bohongi diri anda.

Perniagaan ini, sangat mudah, jika anda usahakannya bersungguh-sungguh Insyallah anda akan menegrima ganjaran yang lumayan. Mungkin suatu hari nanti anda menjadi penulis terkenal dan menerima royalti dari setiap penulisan anda.

Kenapa saya sarankan anda menceburi bidang perniagaan penulisan ini? Sebab saya juga seperti anda, tidak pandai menulis.  Tetapi setiap bulan saya menerima bayaran dari Google. Sehingga kerani bank tempai saya menunaikan Western Union tidak percaya saya menerima bayaran dari Google.

Belajarlah menulis di sini

No comment for 6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 6 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Harganya Mahal

Inilah Sebab Jeans Kepala Kain Menjadi Rebutan Walaupun Mahal

Posted at

Anda pernah mendengar kepala angin? Eh.. bukan, bukan… Kepala Kain, Jeans Kepala Kain. Jika anda seorang peminat jeans tegar pasti anda teruja untuk mendapatkan... Read More

Tips untuk Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging

Posted at

3 Tips Penting Membantu Anda Meningkatkan Pengalaman Blogging – Jika anda tak pernah memikirkannya, inilah yang saya nak beri tahu anda blogging adalah adalah suati... Read More

Manafaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah Yang Perlu Anda Cuba

Posted at

Manfaat Kopi Untuk Kecantikan Wajah  – Ramai yang tahu keenakan kopi sebagai minuman lazat yang mampu menghilangkan mengantuk. Tapi tahukah anda tidak ramai yang tahu manfaat... Read More

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi

Posted at

Ramai remaja yang menghadapi masalah hilangkan parut jerawat pada wajah mereka. Berhati-hati apabila menggunakan ubat yang dibeli dari kedai yang mengandungi bahan kimia berbahaya.... Read More

Cara Meningkatkan Traffic Organik

13 Cara Meningkatkan Traffic Organik Dengan Cara Yang Beretika

Posted at

Cara Meningkatkan Traffic Organik – Jika anda mempunyai produk yang terbaik, anda akan kecewa kerana tidak dapat dijual kerana tidak ada orang yang tahun... Read More